Autonomie de 1.000 km cu o singură încărcare. Bateria a fost proiectată de un start-up din China

Autor: Robert Pindic 08 iun. 2023 Știri auto

O companie din China a făcut o descoperire ce va revoluționa sectorul mașinilor electrice: o baterie ce poate oferi o autonomie de până la 1.000 de km, rezistentă la orice condiții de temperatură.

Un start-up din China susține că a făcut progrese semnificative în domeniul bateriilor de autovehicule electrice. Potrivit firmei, sistemul de management termic pentru bateriile de automobile a avansat până în punctul în care acestea pot funcționa eficient atât la temperaturi ridicate, cât și la temperaturi scăzute și pot asigura o autonomie de până la 1.000 km.

Compania se numește Greater Bay Technology, iar bateria inventată de aceștia poartă numele de „Pheonix”. Aceasta folosește componente supraconductoare pentru a oferi o tehnologie de ultimă generație pentru controlul căldurii. Potrivit companiei, tehnologia de management termic a celulelor Phoenix poate încălzi bateria de la -20°C la 25°C în cinci minute. Huang Xiangdong, co-fondator și președinte al Greater Bay Technology, susține că acest lucru permite bateriei litiu-ion să funcționeze normal și să se încarce în șase minute, indiferent de vreme.

Aceeași performanță, indiferent de temperatura la sunt expuse

Inovația a pornit de la sensibilitatea termică a bateriilor de pe vehiculele electrice: „Știm cu toții că autonomia vehiculelor electrice este foarte afectată în regiunile reci, ceea ce face ca experiența de utilizare să fie teribilă”, a declarat Huang Xiangdong. „Bateria Phoenix nu rezolvă doar problema timpului lung de încărcare a vehiculelor electrice, ci și alte probleme. Nu contează dacă este o zi caldă sau una rece, autonomia bateriei Phoenix nu va fi afectată”, citează CarScoops.

Greater Bay Technology își trage originile din constructorul auto deținut de statul chinez Guangzhou Automobile Group Co (GAC). Valoarea acestui start-up este estimată la peste 1 miliard de dolari.

În prezent, recordul pentru cea mai mare autonomie a unei mașini de producție este deținut de Lucid Air. Bateria acestui vehicul electric poate să acopere aproximativ 836 de km, iar mașina costă aproape 160.000 de euro. Va trebui să așteptăm o vreme până la implementarea bateriilor „Pheonix” pe vehiculele de producție. Potrivit firmei, acestea vor fi incluse în următoarele mașini ale companiei Aion, deținută de GAC, însă vor alimenta și mașinile produse de alți constructori auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide