Autonomie de 300 de kilometri cu o încărcare de numai cinci minute

Autor: Adrian Somai 05 oct. 2022 Știri auto

NIO anunța în urmă cu câteva luni un încărcător de 500 kW pentru mașinile electrice care va fi montat în rețeaua sa din China și de pe Bătrânul Continent. O nouă veste pe acest subiect vine însă acum tot din China, o altă companie ce aparține de Geely aducând în discuție o tehnologie de încărcare și mai rapidă. Mai exact, cu o încărcare de numai cinci minute s-ar putea obține o autonomie de 300 de kilometri, ceea ce la ora actuală trebuie să recunoaștem că sună de-a dreptul impresionant.

Viridi E-mobility Technology Co Ltd, pe scurt VREMT, a prezentat recent o tehnologie Supercharging 2.0, care ar permite încărcarea mașinilor electrice cu o putere de până la 600 kW. Potrivit primelor informații oferite, specialiștii chinezi de la VREMT au crescut tensiunea și curentul prin modificarea tehnologiei de răcire cu lichid, care acum s-ar folosi într-o cantitate mai mare, ceea ce a dus în cele din urmă la creșterea puterii de încărcare.

La ora actuală, încărcătorul VREMT este singurul din China cu 600 kW. Tehnologia Supercharging 1.0 a celor de la VREMT permitea încărcarea cu până la 360 kW, fiind utilizată la această oră în stațiile de  încărcare ale mărcii Zeekr.

Tehnologia poate fi implementată rapid pe piață

O asemenea tehnologie s-ar dovedi extrem de utilă în viitor pe piața auto din întreaga lume. Deși cifrele de vânzări ale mașinilor electrice au explodat în ultimii ani, nu sunt deloc puțini șoferii care susțin că nu vor o astfel de mașină din cauza autonomiei prea mici de care beneficiază. Totodată, aceștia acuză timpul prea mare pe care trebuie să îl petreacă pentru a încarca automobilele. O asemenea tehnologie care ar permite o încărcare atât de rapidă ar rezolva însă această problemă!

Potrivit oficialilor VREMT, tehnologia Supercharging 2.0 este în producție de masă la această oră, putând fi introdusă pe piață rapid fară niciun fel de probleme.

VIDEO:

Sursa: GreenRacingNews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: VREMT


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide