Ce autonomie va avea EQS, prima limuzină electrică de la Mercedes-Benz?

Autor: Elena Luchian 20 iul. 2020 Știri auto

Mercedes-Benz EQS va fi prima limuzină electrică a brand-ului german premium. Modelul va avea o autonomie de peste 700 de kilometri. Sunt cifre la care principalul rival, Tesla Model S, poate doar să viseze.

GALERIE FOTO

Mercedes-Benz va fi cel de-al doilea membru al familiei electrice EQ, după crossover-ul EQC. Primele informații oficiale despre limuzina cu emisii zero au fost făcute publice cu ocazia întâlnirii acționarilor, care tocmai a avut loc. informația a fost dezvăluită de CEO-ul Daimler, Ola Kallenius.

“Anul viitor începe o nouă eră pentru Mercedes în ceea ce privește electrificarea. EQS va stabili noi standarde. Peste 700 de kilometri conform standardului WLTP, atât va putea parcurge între două încărcări. EQS v schimba modul în care ne gândim la mașini. Va fi prima limuzină de lux electrică bazată pe o platformă complet electrică”, anunță producătorul premium.

Tesla Model S nu poate atinge autonomia viitorului Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS va veni pe lume ca rival al deja consacratului Model S de la Tesla. Versiunea de top a limuzinei produse de compania americană, Model S Long Range Plus, își trece în cont o autonomie de 650 kilometri în ciclul EPA și 610 kilometri conform standardului WLTP (normele de testare din Europa). Este o valoare mult mai mică față de ceea ce promite modelul electric german. Până la această oră însă, Model S este mașina electrică cu cea mai mare autonomie din lume.

GALERIE FOTO

Mercedes-Benz EQS va avea la bază conceptul cu același nume, dezvăluit în toamna anului trecut. Conceptul era propulsat de două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți, care îi asigură tracțiune integrală. Fiecare dintre cele două motoare dezvoltă 476 de cai putere. De 4,5 secunde avea nevoie conceptul pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Bateria, cu o capacitate de 100 kWh, va fi produsă de Mercedes la uzina din Stuttgart.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide