Autoritățile au decis ridicarea restricțiilor de circulație cauzate de caniculă

Autor: Radu Țuțulan 26 iul. 2023 Știri auto

Autoritățile din România au decis ridicarea restricțiilor de circulație impuse din cauza caniculei pe toate drumurile naționale, expres și autostrăzi din șase județe.

Odată cu domolirea temperaturilor, autoritățile încep să renunțe la restricțiile de circulație impuse camioanelor și mașinilor de transport marfă.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în condițiile noii atenționări emise de către Administrația Națională de Meteorologie, s-a decis RIDICAREA restricțiilor de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzi din 6 județe”, este anunțul făcut de autorități.

Județele în care au fost ridicate restricțiile

Cele șase județe unde camioanele vor putea circula, din nou, fără restricții sunt Arad, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Timiș și Vâlcea.

Restricțiile au fost impuse ca urmare a valului de căldură care a ”topit” România în ultimele zile.

Compania Națională de Drumuri (CNAIR) a restricționat, marți, circulația pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7.5 tone, pe drumurile naționale și autostrăzile din 24 de județe aflate sub incidența codurilor portocaliu și roșu de caniculă. Unele dintre județe s-au aflat inclusiv sub avertizare cod roșu de caniculă, meteorologii estimând temperaturi extreme, de până la 42 de grade Celsius.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a recomandat conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum, în această perioadă când asfaltul este extrem de fierbinte, presiunea din pneuri să fie cea recomandată de producător iar sistemele de climatizare să fie funcționale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide