Autorităţile locale au găsit o nouă metodă de a-i sancţiona pe şoferii care parchează ilegal

Autor: Gandul.info 04 mai 2016 Știri auto
Autorităţile locale au găsit o nouă metodă de a-i sancţiona pe şoferii care parchează ilegal

 


Şoferii care parchează ilegal în Bucureşti mai au de aşteptat până când le vor fi ridicate din nou maşinile de hingherii auto. Între timp însă, autorităţile locale au găsit o nouă metodă de a-i sancţiona pe cei indisciplinaţi. Astfel, conducătorii auto care parchează pe spaţiul verde de pe raza Sectorului 1 vor fi amendaţi de poliţiştii locali. Cel puţin aşa prevede un proiect de hotărâre de Consiliu Local Sector 1, supus dezbaterii publice, informează Gandul.info.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local Sector 1 privind staţionarea autovehiculelor pe spaţiile verzi aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti sau aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, şoferii care parchează maşinile pe spaţiul verde de pe raza Sectorului 1 vor fi amendaţi de poliţiştii locali.

Conducătorii auto indisciplinaţi riscă să fie sancţionaţi cu amendă contravenţională de până la 500 de lei.

„Se interzice staţionarea cu orice tip de vehicul pe spaţiile verzi aflate pe raza Sectorului 1. Nerespectarea dispoziţiilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 500 lei, pentru persoanele fizice şi de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele juridice”, se menţionează în proiect.

Conform Gandul, contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în prezenta hotărâre, persoanele abilitate să aplice sancţiunea făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal. Proiectul a fost supus o dată până acum votului Consiliului Local Sector 1 însă nu a fost aprobat.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide