Autoritățile iau măsuri pentru ca șoferii să nu mai ajungă pe contrasens pe autostrăzile din România

Autor: Elena Luchian 10 mart. 2021 Știri auto

Autoritățile iau măsuri pentru ca șoferii să nu mai ajungă pe contrasens pe autostrăzile din România. Prima vizată este Autostrada A1. Nodurile rutiere din vestul țării îi derutează pe conducătorii auto.

GALERIE FOTO

Sunt tot mai mulți conducători auto care nu observă indicatoarele clasice care le arată direcția corectă și ajung pe contrasens pe autostrăzile din România.  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ia măsuri care să-i avertizeze pe șoferii tentați să aleagă direcția greșită atunci când intră pe drumurile de mare viteză

CNAIR montează indicatoare cu dimensiuni mai mari, conforme cu SR 1848-1:2001, Semnalizare rutieră, Indicatoare și mijloace de semnalizare rutieră. Aceste indicatoare de informare vor suplimenta funcția celor deja existente. Autoritățile speră astfel că șoferii nu vor mai intra pe un sector cu acces interzis.

Primul indicator de acest tip a apărut deja pe bretelele de acces pe Autostrada A1, la nodul rutier Giamata. Urmează și altele la km 353+600 (nodul rutier Simeria), și la km 536+200 (nodul rutier Arad Sud). Astfel de indicatoare vor f amplasate și la km 584+000 (nodul rutier Nădlac-DN7).

”Pe cele 4 bretele unde se montează indicatoarele s-au înregistrat cel mai des pătrunderi pe acces interzis, producându-se accidente”, se arată în comunicatul emis de CNAIR.

Astfel de indicatoare își vor face apariția și pe bretelele de acces pe Autostrada A1 din județul Sibiu. Semnalizarea suplimentară va fi instalată în patru zone. Acestea vor fi montate la intersecția cu drumul județean spre Cisnădie, la ieșirea din parcarea Cristian, la Nodul Rutier Sibiu Vest și la intersecția cu strada Henri Coandă, la ieșirea din Municipiul Sibiu.

Tot mai mulți șoferi pe contrasens pe autostrăzile din România

Nodurile rutiere din vestul țării nu sunt singurele care îi derutează pe șoferi. Cel mai recent incident care a avut în prim plan o mașină pe contrasens pe autostradă a avut loc pe Autostrada A3 Gilău-Turda.

Conducătorul auto a parcurs kilometri buni înainte de a produce un accident cu un autoturism care circula regulamentar pe banda a doua de circulație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide