Sindicatul Europol cere analizarea accidentelor în care au fost implicate mașinile de Poliție

Autor: Marius Vișan acum 2 ani Știri auto

Sindicatul Europol anunță că va cere analiza tuturor cazurilor de accidente în care au fost implicate autospeciale de Poliție, afirmând că, în ultimii trei ani, au fost „zeci” de astfel de evenimente.

Postarea Sindicatului Europol de pe Facebook

„În ultimii 3 ani am avut zeci de accidente în care au fost implicate „autospeciale” de politie Logan.

Le spunem autospeciale pentru ca au un colant aplicat pe care scrie „POLITIA” si…cam atât.

Vom cere o analiza a tuturor cazurilor în care autoturismele Logan au fost răsturnate. Sunt mult prea multe situații în care acestea, la un impact lateral minor, s-au rostogolit.”

O maşină de poliţie a fost implicată, luni 20 iulie, într-un accident la Craiova, autospeciala fiind lovită după ce a intrat într-o intersecţie având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

Autospeciala răsturnată de o femeie de 35 de ani

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, o autospecială de poliţie din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneti, care era condusă pe Calea Bucureşti de un bărbat de 33 de ani, ar fi pătruns în intersecţia cu strada Petre Ispirescu, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

Autospeciala a fost lovită de un autoturism condus de o femeie de 35 de ani, din Craiova. În urma accidentului, poliţiştul s-a deplasat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a lămuri împrejurările exacte în care a avut loc accidentul, fiind întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

VIDEO

Autospecială lovită de tren în Prahova

În urmă cu aproximativ trei luni o mașină de poliție a fost spulberată de tren la o trecere la nivel cu calea ferată în județul Prahova. Patru persoane, trei jandarmi și un polițist local, se aflau la bord.

Salvatorii sosiți la locul accidentului au găsit trei victime conștiente și un bărbat încarcerat, în stare de inconștiență. Cei trei aflați în mașina de poliție, în vârstă de 36, 47 și respectiv 52 de ani, au fost transportați la spital cu multiple traumatisme, dar bărbatul încarcerat a fost ulterior declarat decedat. Acesta avea 42 de ani și era polițist local.


Sursa foto: mediasud.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide