Autostrada A1 Sibiu – Pitești: A început asfaltarea primului tronson, între Sibiu și Boița – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 20 oct. 2021 Știri auto

Lucrările la autostrada A1 Sibiu – Pitești au demarat în forță, iar săptămâna aceasta a început asfaltarea primului tronson, între Sibiu și Boița. Cei 13 kilometri vor fi inaugurați înainte de termen, în cursul anului 2022.

Intră în Galeria FOTO

Constructorul austriac PORR a avansat cu lucrările pe primul lot al cele mai așteptate autostrăzi din România – cea care leagă Pitești de Sibiu. Tronsonul de 13 kilometri care face legătura dintre Sibiu și Boița a depășit stadiul fizic de execuție de 50%, iar constructorul a început turnarea asfaltului. Atât uzina de la Mioveni a Dacia, cât și cea de la Craiova operată de Ford depind de această autostradă pentru a putea livra mașinile către vestul Europei rapid și eficient.

Potrivit contractului, lotul 1 Sibiu – Boița al autostrăzii A1 ar trebui să fie deschis circulației în aprilie 2023. Totuși, stadiul actual al lucrărilor arată că autostrada va fi terminată înainte de termenul asumat, în cursul anului 2022. Imaginile filmate cu drona de utilizatorul Youtube Ioan Adrian Gica arată cum decurge operațiunea de asfaltare pornite de la kilometrul 9 spre kilometrul 0 al autostrăzii.

Autostrada A1 Sibiu – Pitești: A început asfaltarea între Sibiu și Boița. Când vor fi gata lucrările

Cea mai importantă lucrare de infrastructură de pe traseul lotului 1 este  viaductul de la kilometrul 12 (Tălmaciu), un pod în consolă (cu cofraje glisante), tehnică mai rar folosită la noi. Acesta are 10 deschideri, fiind construit pe piloni înalți de 40 de metri cu o lungime totală de 640 de metri. Segmentul dintre Sibiu și Boița mai cuprinde două noduri rutiere, două spații de servicii. 27 de poduri și pasaje ți tot atâtea podețe.

Al doilea lot în lucru al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești este secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș, cu o lungime de 30 km, unde antreprenorul Astaldi din Italia a început recent lucrările. Loturile de mijloc, 2, 3 (cele mai dificile) sunt în diferite etape de evaluare sau contestații. Pentru Lotul 4 Curtea de Argeș – Tigveni, semnarea contractului cu antreprenorul PORR este așteptată în scurt timp, după respingerea ultimei contestații.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide