Autostrada A7 București – Suceava – Siret prinde contur. CNAIR s-a decis

Autor: George Cristea 24 iun. 2020 Știri auto

Autostrada A7 București – Suceava – Siret prinde contur după ce reprezentanții CNAIR au anunțat că drumul rapid care va lega Ploieștiul de Pașcani va fi construit la profil de autostradă și nu de drum express, cum era planificat inițial.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), citat de G4Media, s-a luat decizia ca cei 340 de kilometri ai drumului rapid Ploiești – Bacău – Pașcani să fie construiți la profil de autostradă. Decizia a fost luată în urma unui studiu care a analizat evoluția traficului în zonă până în 2050. Autostrada Ploiești – Pașcani are traseul propus Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani. Acum există o singură secțiune în execuție – o porțiune din centura Bacăului.

„În urma rulării tuturor scenariilor în cadrul Modelului Național de Transport a rezultat ca variantă optimă implementarea la profil de autostradă a întregului sector Ploiești – Pașcani”, a anunțat CNAIR. Studiul de trafic urmează a fi supus analizării și aprobării JASPERS, consultantul oficial al Comisiei Europene, și va sta la baza documentației necesare accesării fondurilor europene nerambursabile pentru faza de execuție a autostrăzii.

Autostrada A7: Cum s-a luat decizia renunțării la drumul express

„Valorile de trafic estimate în cadrul acestei studiu de trafic ne permit să tragem concluzia că scenariul cu Autostradă de la Ploiești la Pașcani atrage suficient trafic încât să rezulte necesitatea construirii acesteia. Din punct de vedere al volumelor de trafic atrase de proiect este de dorit implementarea la profil de autostradă. Testarea oricărui sector din coridor la nivel de Drum Expres va aduce o scădere a volumelor de trafic la nivel de coridor și implicit a beneficiilor pentru utilizatori, în ceea ce privește economiile de timp și siguranță/Securitate”, se arată în Studiul de trafic studiat de specialiștii CNAIR.

În decembrie anul trecut, Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, anunța deja începerea construcției autostrăzii A7 Siret-Suceava-Ploiești cu o lungime totală de 430 de kilometri, chiar dacă nu se luase nicio decizie în privința tronsonului Ploiești – Pașcani.

„Cea mai bună veste este aceea că se va construi autostrada Siret – Suceava – Ploieşti (A7), care va fi finanţată din fonduri europene. Studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret – Suceava, de 41 de kilometri şi Suceava – Paşcani, de 60 de kilometri, vor fi scoase la licitaţie până la sfârşitul acestei luni”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Din acei circa 335 de kilometri ai autostrăzii A7, doar 16 kilometri sunt în prezent în lucru, fiind parte din centura Bacăului. Pentru restul traseului abia acum se întocmesc studiile de fezabilitate și proiectele tehnice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide