Autostrada de Centură a Bucureștiului avansează rapid pe arcul sudic. Când vom putea circula

Autor: George Cristea 08 iun. 2021 Știri auto

Ministrul transporturilor Cătălin Drulă a lăsat să se înțeleagă că Autostrada de Centură a Bucureștiului (A0) avansează rapid pe arcul său sudic, cuprins între autostrada DN6 (București – Alexandria) și DN4 (București – Oltenița).

Intră în Galeria FOTO

Ministrul Transporturilor a anunțat că un sector important al inelului sudic al Autostrăzii de Centură (A0) va putea fi dat în circulație încă de anul viitor. Întregul inel sudic ar trebui să fie gata în 2023, pentru ca un an mai târziu întreaga autostradă A0 să poată fi deschisă circulației.

„Avem lucrări ample pentru prima dată, poate, după Revoluțíe, adică aveam această Autostradă 0, al doilea ring, în care avem contracte full, pe sud, pe semicercul sudic. Pe două treimi din semicercul sudic se și lucrează cu o firmă turcă, lucrează destul de bine”, a spus Cătălin Drulă, la Digi24.

Autostrada de Centură a Bucureștiului avansează rapid. Când va fi operațională

Ministrul Transporturilor a anunțat că termenul pentru finalizarea acestui sector este 2023.

„Pe Sud, în 2023 va fi gata, dar firma mi-a promis că ar vrea să dea la sfârșitul anului viitor, adică 2022, un sector destul de lung între DN6, acesta e drumul de Alexandria, și Ieșirea Olteniței, o zonă destul de mare. Să zicem un sfert din cercul acesta din jurul Bucureștiului ar fi gata să zicem la sfârșitul anului viitor, să sperăm, asta ar însemna o livrare mai devreme de termen, dar în 2023 tot semicercul sudic. Mai e o firmă grecească care are sectorul dinspre A1, vor începe și ei lucrările în teren cam într-o lună”, a mai spus ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește lucrările la inelul nordic, acestea ar putea fi finalizate în 2024.

„Pe Nord avem două contracte semnate între Corbeanca, pe DN1, și DN 2 Afumați, ăsta e semnat cu o firmă românească, și mai este un lot, lotul 4, în zona lacului Cernica. Încă două în mijloc sunt în faze finale de contestație. 2024 este termenul final pentru aceste proiecte”, a precizat Drulă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide