Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost dat în exploatare. Care este viteza maximă permisă?

Autor: ProMotor 23 dec. 2019 Știri auto
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost dat în exploatare. Care este viteza maximă permisă?

 

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost dat în exploatare… dar are o limită de viteză mai mică decât cea a drumurilor naționale.

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, cu o lungime de 21 de km, este dat în exploatare luni, cu restricţii de viteză şi tonaj, a anunţat ministrul Transporturilor Lucian Bode în şedinţa de Guvern.

Viteza maximă permisă este 80 km/oră iar tonajul nu poate depăşi 7,5 tone

Contractul de execuţie a Lotului 3 nu a fost finalizat la timp şi a fost reziliat în august 2019, iar de la reziliere au fost executate 3 expertize şi au fost realizate lucrările recomandate, printre care cele de repoziţionarea a aparatelor de reazem la podul peste Mureş.

Valoarea contractului a fost de 580 milioane euro.

Lotul trei al autostrăzii A1 Deva-Sibiu a înregistrat o serie de probleme, printre care tasarea carosabilului. CNAIR a angajat un consultant pentru expertiza tehnică.

Justificare demnă de o piesă de teatru absurd

Pe tronsonul deschis azi s-a impus o limitare de tonaj de 7,5 tone și de viteză de 80 de km/oră, chiar 60 de km/oră pe unele poduri. Asta pentru că expertizele realizate spuneau că limitarea de tonaj s-ar justifica doar până la rezolvarea problemelor minore de la podul peste Mureș, soluționate deja.

„Limitarea de viteză are în spate o justificare demnă de o piesă de teatru absurd: nu sunt finalizate toate gardurile exterioare autostrăzii pentru oprirea animalelor. Dar oare drumul paralel DN68A pe care limita de viteză este de 100 de km/oră are măcar un metru de gard lateral?” este întrebarea pe care și-o pun pe Facebook cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Sursă: Mediafax

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook



Comentarii
Inchide