Primul tronson de autostradă din Moldova a fost dat în trafic. Care este limita de viteză?

Autor: Marius Vişan acum 2 luni Știri

Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat la deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău. Cu această ocazie oficialii au declarat că toate documentaţiile tehnico-economice şi studiile de fezabilitate pentru tronsoanele A7 sunt aproape finalizate.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, au anunţat miercuri darea în trafic a unui nou tronson al Variantei Ocolitoare Bacău.

Sunt primii 16,2 km în regim de autostradă din Moldova

Este vorba despre Obiectul 1 al obiectivului amintit, în lungime totală de 20,3 km, din care 16,2 km în regim de autostradă, ce face legătura între localităţile Nicolae Bălcescu şi Bogdan Vodă, ocolind municipiul Bacău prin partea de Est.

Tronsonul amintit este parte a Autostrăzii A7, Bacău – Paşcani – Siret, reprezentând totodată şi primul în regim de autostradă din regiunea Moldovei. Totodată, este al doilea tronson dat în trafic din cele trei componente ale Variantei Ocolitoare Bacău, după cel de legătură între DN 2 şi DN 11. Cu acest obiectiv finalizat, gradul total de execuţie pentru contractul Variantei Ocolitoare Bacău se apropie de 90 la sută.

Pe această porțiune există o restricție temporară de 90 km/oră

Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019, acestea fiind executate de asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Contractul prevede proiectarea şi execuţia a 30,8 km de drum naţional, durata prevăzută fiind de 36 de luni, cu o perioadă de garanţie de 84 de luni de la data recepţionării lucrărilor, informează Adevarul.ro.

Darea în trafic propriu-zisă a primului tronson de autostradă din Moldova s-a făcut efectiv pe 2 decembrie, la ora 16:00, constructorul, de comun acord cu beneficiarul şi cu organele de Poliţie, menţinând o restricţie temporară de 90 km/oră.

 

 

 


Sursa foto: zdbc.ro


Comentarii
Inchide