Brațul vestic al Centurii Bacăului a fost deschis circulației – VIDEO

Autor: ProMotor 03 sept. 2020 Știri auto
Brațul vestic al Centurii Bacăului a fost deschis circulației – VIDEO

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că de joi, 3 septembrie, s-au dat în exploatare primii 7,3 km din centura ocolitoare a municpiului Bacău.

Primii 7,3 km din cei 31 ai viitoarei centuri de ocolire a municipiului Bacău au fost deschişi circulaţiei de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Este vorba despre Obiectul 3 al Variantei de Ocolire Bacău, legătura rutieră de la sud de Bacău între DN 2 şi DN 11 şi Giraţia A din cadrul Obiectului 1.

Întregul obiectiv de investiţie cuprinde trei obiecte, respectiv:

-Obiectul 1: Legătură rutier între sudul şi nordul municipiului Bacău pe DN 2;
-Obiectul 2: Legătură rutieră între DN 2 (nord Bacău) şi DN 15;
-Obiectul 3: Legătură rutieră între DN 2 (sud Bacău) şi DN 11.

Antreprenorul General este SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL. Investiţia de aproximativ 670 de milioane de lei, fără TVA, a demarat în teren în martie 2019, iar constructorul are de executat aproape 31 de kilometri în total, din care 16,3 km de autostradă (A7) şi 14,5 km de drum naţional.

Stadiul fizic al întregului obiectiv de investiţie este de 73%

Proiectul a început în martie 2019, iar în acest moment se află la un stadiu fizic de execuție de peste 73%. Încă de la mijlocul lunii iulie, tronsonul sud-vestic dintre DN11 și DN2 Sud (7,3 km de drum cu 2 benzi) este complet finalizat, fiind instalate până și băncuțele și panseluțele în spațiile de servicii, scrie Adevarul.ro.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide