Autostrada Moldovei A7: 39 de oferte pentru construirea tronsonului Ploiești – Buzău

Autor: Cristian Agatie 17 sept. 2021 Știri auto

Chiar și în absența unui ministru plin la Transporturi, Autostrada Moldovei își continuă epopeea: 39 de oferte au fost depuse pentru construirea tronsonului Ploiești – Buzău. Construcția A7 este finanțată prin PNRR.

Intră în Galeria FOTO

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR a anunțat că joi a fost termenul- limită pentru depunerea ofertelor pentru construcția tronsonului Ploiești-Buzău din Autostrada Moldovei A7. Astfel, au fost depuse 13 oferte pentru Lotul 1 Dumbrava – Mizil, în lungime de 21 de kilometri, 12 oferte pentru Lotul 2 Mizil – Pietroasele, în lungime de peste 28 de kilometri, și 14 oferte pentru Lotul 3 Pietroasele – Buzău, care are 14 kilometri.

„Comisia de evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice” , a transmis compania într-un comunicat. Cele mai multe oferte au venit de la companii din Turcia – câte 7-8 pentru fiecare lot scos la licitație.

Autostrada Moldovei A7: 39 de oferte pentru secțiunea Ploiești – Buzău. Când va fi finalizat

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, s-a arătat încântat de numărul mare al ofertanților, care demonstrează pregătirea temeinică a documentației, precum și importanța proiectului în general.

„Autostrada A7 – coloana vertebrală a Moldovei – este un proiect de suflet pentru mine, pentru care m-am luptat încă din 2014, de la momentul dezbaterii Masterplanului de Transport, în 2016 pentru a fi licitată proiectarea la cheie și, mai apoi, în cele 8 luni de mandat la Ministerul Transporturilor.” , a spus, într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Acesta a mai afirmat că se așteaptă ca evaluarea ofertelor depuse astăzi să se desfășoare repede, astfel încât înainte de finalul anului să fie desemnați câștigătorii pe fiecare lot. Aceștia vor trebui să predea autostrada în circulație în termen de 20 de luni de la startul lucrărilor.

Pe traseul autostrăzii sunt prevăzute șase noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice și  două centre de întreținere. În plus, vor fi 160 de hectare de perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide