„Autostrada nemțească”, aproape finalizată. Când vor putea circula șoferii

Autor: Daniel Samoilă 14 dec. 2021 Știri auto

Ionel Irinel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat luni, 13 decembrie, că drumul de intrare în ţară dinspre Bulgaria (Drum de legătură DN5 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei) este aproape finalizat.

Așa numita „Autostradă nemțească” ar urma să fie dată în folosință până în 20 decembrie, adică în aproximativ o săptămână. Scrioşteanu a efectuat ultima sa vizită înainte de darea în trafic.

Intră în Galeria FOTO

Reprezentantul PNL susține că marcajul rutier este realizat pe 90% din drum, se continuă montarea panourilor anti-orbire și montarea parapetului metalic de protecție.

De asemenea, a fost finalizată montarea parapetului median și asfaltarea giratoriului din proximitatea punctului vamal Giurgiu. Tot Scrioșteanu anunță că se continuă montarea sistemului de iluminat, a semnalizării verticale, precum și a pavajului din interiorul giratoriului.

Drumul expres de intrare în țară dinspre Bulgaria, finalizat în decembrie 2021

Drumul expes realizat din beton rutier de intrare în România dinspre Bulgaria a început pe 28 octombrie 2020 și a durat un an și două luni, urmând să fie finalizat înainte de termen.

De acest proiect s-a ocupat constructorul SC Porr Construct, iar valoarea contractului a fost de 106,6 milioane de lei, fără TVA. Durata execuției a fost de 18 luni.

Drumul de legătură DN5 – Vama Giurgiu va avea o lungime de 5,72 kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Ionel Irinel Scrioşteanu



Comentarii
Inchide