VIDEO – Cum arată ”Autostrada Nemțească”, șoseaua care se construiește lângă Giurgiu

Autor: Daniel Samoilă 16 nov. 2021 Știri auto

Autoritățile au prezentat noi imagini cu drumul express care se construiește lângă Giurgiu. Această nouă șosea numită și „Autostrada Nemțească” va ocoli orașul și va ajunge direct la vama cu Bulgaria, în Ruse.

Intenția era ca acest drum să fie inaugurat la finalul acestui an, dar sunt șanse minime să se întâmple acest lucru. Noile imagini de pe șantier arată stadiul avansat al lucrărilor.

Intră în Galeria FOTO

Acest drum vine cu o noutate. Sistemul rigid este alcătuit din beton și este turnat automat cu finisoare speciale.

Irinel Scrioşteanu, secretar de stat în Transporturi, a declarat după o vizită la șantier că acest drum va fi „prima autostradă nemțească din România”. El face aluzie la tehnologia folosită pentru așternerea betonului.

VIDEO

Cum arată lucrările drumului express de la Giurgiu

Potrivit Hotnews, autoritățile au tot insistat că acest drum va fi gata până la termenul de finalizare, din aprilie 2022. Doar că sunt șanse mici ca acest lucru să se întâmple.

Chiar Asociația Pro Infrastructură se arăta sceptică într-un mesaj postat la finalul lunii octombrie: „Finisajele, racordurile cu structurile, zona gropii de gunoi şi elementele de siguranţă rutieră ar putea fi terminate abia în ultimele zile din an, cu mari eforturi şi noroc de vreme bună”.

Drumul de legătură DN5 – Vama Giurgiu are o lungime de 5,72 kilometri, constructorul fiind PORR Construct. Valoarea construcției se ridică la 107 milioane lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube / Raducu P Drum



Comentarii
Inchide