Autostrada Sebeș-Turda se construiește peste o groapă de gunoi

Autor: David Andrei 09 ian. 2021 Știri auto

Autostrada Sebeș-Turda se construiește peste o groapă de gunoi. Deșeurile nu au fost nici ridicate, nici acoperite de autorități.

GALERIE FOTO

O bretea inclusă în nodul rutier aflat pe Autostrada A10 Sebeș-Turda trece chiar printr-o groapă de gunoi. De o parte și de alta a carosabilului se ridică munți de deșeuri. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a omis îndepărtarea acestora. Deșeurile sunt ușor de observant într-o filmare realizată de o dronă.

Aceasta este groapa de gunoi care, potrivit presei locale, a reprezentat, la un moment dat, un obstacol în calea construirii acelui lot de autostradă. Constructorul ar fi avut nevoie de avize de la autoritățile de mediu pentru a înlătura deșeurile. Dar nu a făcut niciodată demersurile necesare. În cele din urmă, Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj a degajat gunoaiele. Dar numai în zona în care urma să se toarne asfaltul bretelei de acces.

Resturile au rămas aruncate acolo în ciuda faptului că acel tronson, aflat între Sebeș și Alba Iulia, a fost dat în circulație. Pe margini au apărut plase de protecție, pentru ca gunoaiele să nu ajungă pe carosabil.

Ce spune CNAIR despre groapa de gunoi peste care trece autostrada?

Reprezentanții CNAIR susțin că nici nu au știut despre existent gropii de gunoi. Aceasta nu ar mai fi fost folosită încă din anii ’90. CNAIR anunță că, în viitorul apropiat, va fi semnat un contract pentru ecologizarea zonei. Caietul de sarcini a fost deja realizat și urmează să fie trimis de către DDP Cluj către ANAP pentru validare și publicarea lui pe platforma SEAP.

„Pentru că groapa de gunoi de pe breteaua nodului rutier Alba Iulia Sud nu a mai funcționat după anii 90, fiind o groapă improvizată, la realizarea acestui proiect nu s-a știut de existența ei. Conducerea CNAIR a împuternicit DRDP Cluj sa elibereze traseul pentru aceea bretea, lucru care s-a și realizat”, transmite autoritatea.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide