Se lucrează la foc automat pe autostrada Sebeș-Turda. Când va fi gata?

Autor: Elena Luchian 13 nov. 2020 Știri auto

Se lucrează la foc automat pe autostrada Sebeș-Turda. Ministerul Transporturilor a insistat ca primul lot să fie dat în folosință anul acesta. Când va fi gata?

GALERIE FOTO

Câștigătorul licitației, compania italiană Pizzarotti, a sub-contractat trei firme pentru a finaliza lucrările mai rapid. În această săptămână, toate cele trei au lucrat simultan, turnând asfalt pe primul lot al Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde pe o distanță de 17 kilometri. Zeci de utilaje, care aparțin societăților Europexpress și Elis Pavaje din Alba-Iulia și companiei austriece Strabag, au fost mobilizate pe șantier.

Guvernul pune presiune pe Pizzarotti. Primul lot al autostrăzii trebuie dat în circulație anul acesta. Planul inițial prevedea ca doar un sens de circulație al tronsonului până la Alba Iulia Nord să fie deschis traficului în 2020. Constructorul forțează însă pentru ca șoferii să poată călători pe autostradă e la Sebeș până la nodul rutier Alba Iulia Sud, pe ambele sensuri de mers. De asemenea, se lucrează și la finalizarea sensului giratoriu din zona Alba Iulia Sud.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) mizează pe o mobilizare fără precedent a companiei constructoare pentru ca acel tronson să fie deschis până la sfârșitul anului.

Lucrările la autostrada Sebeș-Turda, monitorizate în permanență

Reprezentanți ai CNAIR și ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj-Napoca (DRDP Cluj) monitorizează în permanență lucrările. Potrivit unui document privind stadiul proiectării și execuției lucrărilor la autostrăzile din România, termenul estimat pentru deschiderea circulației pe primul lot al autostrăzii A10 Sebeș-Turda este 30 decembrie 2020. Lucrările sunt realizate în proporție de 97%.

Autostrada Sebeș-Turda cuprinde 80 de kilometri și face legătura dintre Autostrada A 1 (Sibiu-Nădlac) și Autostrada A3 (Cluj-Napoca-Brașov). Șoferii români pot circula pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10, între Aiud și Turda, încă din 2018. Lotul 2, Sântimbru-Aiud, va fi dat în folosință în cea de-a doua parte a anului viitor.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide