Autostrada Sibiu Pitești: Lucrările au ajuns la 25% pe Lotul 1 Sibiu Boița

Autor: George Cristea 08 oct. 2020 Știri auto

Lucrările la autostrada Sibiu Pitești au ajuns la 25% pe lotul 1 Sibiu Boița, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Anunțul a fost făcut în descrierea unei filmări postate pe contul de Youtube al companiei de drumuri.

Intră în Galeria FOTO

Stadiul fizic al șantierului pentru construcția lotului Sibiu – Boița, parte a autostrăzii Sibiu – Pitești, a ajuns la peste 25%, în avans față de programul asumat de constructor. Se lucrează pe toate tronsoanele atât la terasamente și umpluturi cât și la structuri. Cele mai multe utilaje sunt concentrate în zona văii Tălmaciului unde se sapă două debleuri mari și se ridică cel mai mare viaduct de pe acest lot”, arată reprezentanții CNAIR în descrierea filmului realizat pe șantier.

Antreprenorul general Porr Construct din Austria au finalizat proiectul tehnic cu trei luni mai devreme decât era prevăzut. Potrivit reprezentanților companiei austriece, toate podețele prevăzute pe traseu pentru trecerea animalelor mici au fost finalizate.

Autostrada Sibiu Pitești: perspective bune pe Lotul 1

„Și pentru pasaje și poduri, coloanele forate sunt finalizate, în principiu. Nu există niciun fel de blocaje și lucrăm cu tot avântul necesar. La terasamente, se execută săpături în cele două deblee mari de la km 10, respectiv km 12. Materialul este ulterior transportat și așternut în umpluturi pe întreaga lungime. Se lucrează și la viitorul nod de la Boița, se realizează umpluturi pentru sensul giratoriu aferent drumului național”, spune Vlad Oțet, director adjunct de proiect, în filmul dat publicității de către CNAIR.

Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu Pitești  pornește de la capătul actualei autostrăzi-centură ocolitoare a Sibiului, traversează parcul industrial Șelimbăr, trece de sensul giratoriu de la Veștem, ocolește localitatea Tălmaciu pe la vest, după care se termină într-un viaduct în dreptul comunei Boița. Descărcarea traficului se va face înainte de Boița, printr-un nod rutier temporar.

Lucrările la primul lot de autostradă, care măsoară 13,17 kilometri, au fost demarate de către compania austriacă Porr Construct în luna martie a acestui an.

sursa: Turnu Sfatului

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CNAIR



Comentarii
Inchide