Autostrada Soarelui arată ca după bombardament. Când încep reparațiile

Autor: George Cristea 13 ian. 2021 Știri auto

În ciuda vremii calde de până acum, Autostrada Soarelui arată ca după bombardament. Asfaltul s-a stricat iar gropile apărute pun în pericol siguranța celor care circulă pe A2.

Iarna este anotimpul în care asfaltul are cel mai mult de suferit. Nu este deloc neobișnuit ca gropile din asfalt să apară ca ciupercile după ploaie în primele luni ale primăverii. Este mai puțin obișnuit să vedem astfel de gropi înmulțindu-se în prima parte a iernii, în condițiile în care vremea a fost deosebit de blândă până acum.

Intră în Galeria FOTO

Reprezentanții Companiei de Drumuri (CNAIR) dau vina pe ciclurile de îngheț-dezgheț pentru gropile apărute în carosabil. Cu toate acestea, gerul este anunțat abia în zilele următoare – până acum temperaturile au scăzut rar sub zero grade Celsius.

Probleme mai mari sunt pe tronsoanele situate între kilometrul 12+000 – km 24+000 și în continuare, de la kilometrul 24+000 – km 36+000. Sunt exact cele două sectoare pe care au demarat ample lucrări de reparație în septembrie 2019. Acestea ar trebui finalizate în septembrie 2021, dar între timp starea carosabilului se degradează, iar cei care au de suferit sunt șoferii.

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament. Ce măsuri anunță CNAIR?

La km 34 al autostrăzii A2, sensul către Capitală, șoferii trebuie să încetinească, pentru că sunt trei gropi, una după alta. Iar foarte aproape de acest loc, la mai puțin de 20 de metri este o altă groapă care măsoară 50 de centimetri. De multe ori, pentru a evita să își avarieze mașina, șoferii circulă între benzi, asta în cazul în care nu este aglomerat și dacă reușesc să vadă gropile la timp. 

CNAIR spune că gropile în asfalt se formează atât din cauza îmbătrânirii drumului cât și ca urmare a ciclurilor îngheț-dezgheț și a folosirii materialelor antiderapante. În aceste condiții, CNAIR a anunțat desfășurarea de lucrări pentru acoperirea gropilor din asfalt.

„În vederea asigurării viabilității drumului prin efectuarea reparațiilor la partea carosabilă, în completarea restricției de viteză la 80 km/h montată în 2018, se impune și devierea traficului din banda 1 în banda 2, pe sectorul cu degradări și menținerea restricției pe toată perioada reparațiilor”, a comunicat CNAIR.

Aceasta este însă doar o măsură temporară. Potrivit CNAIR, constructorii care au câștigat licitațiile pe cele două tronsoane ( S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., respectiv S.C. SAGA BUSINESS CONSTRUCT S.R.L.) vor relua abia în primăvară lucrările de reabilitarea a carosabilului. Acestea presupun frezarea dalelor de beton din zonele afectate și turnarea de strat asfaltic.

Totuși, operațiunea nu pare să dea rezultatele scontate, având în vedere că pe sectoarele pe care s-a realizat deja reabilitarea asfaltul turnat s-a cojit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide