Autoutilitară lovită de tren în județul Suceava – FOTO

Autor: Marius Vișan 14 sept. 2021 Știri auto

Un accident feroviar s-a produs în după-amiaza zilei de luni, 13 septembrie, în municipiului Rădăuţi, din judeţul Suceava.

Trenul care se deplasa pe direcţia Suceava – Putna a lovit o autoutilitară, în care se aflau două persoane. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, când echipajele medicale au ajuns la faţa locului, una dintre victime era încarcerată şi a avut nevoie de ajutor ca să iasă dintre fiarele contorsionate ale maşinii.

Cele două persoane rănite în urma impactului erau conştiente şi cooperante. Echipajele medicale le-au transportat la spital. Este vorba despre doi bărbaţi.

La faţa locului au intervenit pompierii militari ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, cu modulul SMURD (autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD B2), având şi sprijinul unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Accidentele de la trecerile la nivel cu linia ferată nu vor dispărea prea curând în România

Pe rețeaua administrată de CFR SA sunt 5.025 treceri la nivel cu calea ferată, dintre care, 252 sunt prevăzute cu barieră automată, 888 sunt prevăzute cu semnale acustice și luminoase, 436 sunt prevăzute cu bariere mecanice și 3.449 sunt semnalizate cu indicator rutier (Crucea Sfântului Andrei).

Pentru a împiedica producerea de accidente la trecerile la nivel cu calea ferată ar fi necesară instalarea de bariere, însă la noi în țară acest proces decurge destul de greu.

În 2020, CFR Infrastructură a reușit să monteze doar 15 bariere. Pentru anul acesta, de la Bugetul de Stat sunt alocate 30 de milioane de lei, sumă ce ar ajunge pentru cel mult 20 de bariere, costul mediu pentru un astfel de sistem de protecție fiind de 1,6 milioane lei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Suceava


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide