Avem primele imagini cu viitorul Maserati GranCabrio. Decapotabila va primi și o versiune electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 26 oct. 2022 Știri auto

Maserati a publicat primele imagini ale noii generații GranCabrio. Noua decapotabilă va debuta în decursul anului 2023.

Chiar dacă unele imagini au fost deja surprinse de fotografii amatori, Maserati ne oferă acum primul set de imagini oficiale cu ceea ce urmează să fie următoarea generație a lui GranCabrio. Acest model va fi varianta decapotabilă a lui Maserati GranTurismo. Mașina apare în primele imagini oficiale. Este acoperită, bineînțeles, cu folie de camuflaj. Odată cu publicarea acestor imagini, producătorul italian a confirmat că debutul este programat pentru 2023.

Probabil că GranCabrio va împrumuta gama de motoare pe care GranTurismo, varianta coupe, o va folosi. Astfel, cel mai probabil, mașina va putea fi cumpărată fie cu un motor V6, bi-turbo, cu capacitate de 3.0 litri. Acest motor va avea două trepte de putere. Pe varianta Modena a coupe-ului, el va dezvolta o putere de 490 de cai, în timp ce versiunea Trofeo se bucură de 550 de cai putere. Varianta Modena sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Pentru modelele Trofeo, timpul de accelerare scade la doar 3,5 secunde.

Viteza maximă pe care o poate prinde Modena este de 302 km/h, în timp ce Trofeo se mândrește cu o viteză maximă pe care o poate atinge de 320 km/h. Probabil că aceste cifre vor fi ușor diferite, ținând cont că o decapotabilă este, de obicei, ceva mai grea.

Maserati GranCabrio va avea și o versiune electrică

Maserati a declarat că viitoarea decapotabilă va avea și o versiune complet electrică. Acest lucru ar putea însemna că, la fel ca motoarele termice, și acest tren de rulare ar putea fi împărțit cu GranTurismo.

Versiunea Folgore a lui GranTurismo este echipată cu trei motoare electrice, unul pe puntea față, două pe puntea spate. În total, cele trei livrează o putere de 761 de cai. În aceste condiții, GranTurismo Folgore reușește un sprint de la 0 la 100 km/h în 2.7 secunde. Viteza maximă atinsă este de 320 km/h. Din nou, aceste cifre pot diferi, dar rămâne să vedem la momentul cu pricina, când mașina va debuta oficial anul viitor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide