VIDEO: Maserati a dezvăluit designul noului GranTurismo Folgore, primul model electric din istoria mărcii

Autor: Mihai Morcovescu 05 sept. 2022 Știri auto

Producătorul italian de automobile Maserati se pregătește să intre în era electrică cu noua generație GranTurismo. În momentul în care își va face debutul, undeva în cursul anului 2023, emblematicul coupe va marca apariția primului model electric din istoria mărcii.

Anunțat încă de la începutul anului curent, acesta poartă denumirea Folgore. Compania din Modena publică acum un videoclip oficial care dezvăluie designul mașinii. Filmulețul este însoțit și de o serie de informații tehnice referitoare la GT-ul cu emisii zero.

Realizat la hub-ul de producție Mirafiori, noul GranTurismo Folgore va debuta pe piață anul viitor și propune soluții tehnice derivate din Formula E.

Noul Maserati GranTurismo Folgore va oferi peste 1.200 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Actualul Maserati GranTurismo a fost lansat în 2007 și a rezistat pe piață timp de 12 ani. În noiembrie 2019, oficialii companiei au hotărât să oprească producția GT-ului echipat cu motor pe benzină. Uzina Maserati din Modena a produs în urmă cu 3 ani ultimul exemplar al actualei generații GranTurismo. Modelul s-a numit Zeda și a fost realizat împreună cu divizia de personalizare Centro Stile Maserati.

Videoclipul publicat astăzi dezvăluie designul exterior al coupe-ului pur electric, care se aseamănă pe alocuri cu actualul coupe. Deși avem de-a face cu un automobil complet electric, italienii nu au renunțat la grila frontală de mari dimensiuni. Aceasta este flancată de două prize de aer suplimentare.

Farurile vin cu o nouă grafică luminoasă LED, în timp ce capota prezintă mai multe nervuri pentru un aspect mai sportiv. Sursa de inspirație a actualului GT se poate observa și la nivelul stopurilor, care sunt foarte asemănătoare cu cele de pe vechiul model. Sub stopul din stânga a fost amplasată priza de încărcare.

Conform informațiilor publicate de Maserati, GranTurismo Folgore va avea nevoie de numai 5 minute ca să se încarce pentru o autonomie de 100 de kilometri. De asemenea, pentru încărcarea bateriei pentru o autonomie de 160 de kilometri vor fi nevoie 10 minute.

Viitorul Folgore va folosi trei motoare electrice, care împreună vor livra peste 1.200 de cai-putere. În aceste condiții, coupe-ul electric va fi capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 2,7 secunde. Viteza maximă va fi de peste 320 de km/h. În plus, în filmuleț se poate observa că mașina este prevăzută cu un sistem de sunete artificiale, care imită zgomotul unui motor termic de mare putere.

Noul Maserati GranTurismo Folgore va fi lansat oficial în cursul anului 2023. Începând cu 2025, marca italiană va oferi versiuni electrice pentru toate modelele din gamă. Maserati și-a propus să devină marcă 100% electrică în 2030.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide