Avem primele imagini cu viitorul Range Rover electric. SUV-ul electric promite performanțe similare cu versiunea V8

Autor: Ionuț Vîlciu 14 dec. 2023 Știri auto

Noua generație Range Rover urmează să primească și o versiune electrică. Lista de precomenzi a fost deschisă deja.

JLR, anterior cunoscut drept Jaguar Land Rover, anunță inevitabilul. Noul Range Rover va avea și o versiune complet electrică. Primul model electric al producătorului britanic promite să fie cel mai „silențios și mai rafinat model Range Rover de până acum”.

De asemenea, marca britanică declară că versiunea electrică va avea performanțe comparabile cu cele ale versiunii V8 a noului Range Rover. Motorul V8 folosit pe noul Range Rover este furnizat de BMW și produce 615 CP, ceea ce permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,3 secunde.

Range Rover-ul electric va folosi aceeași platformă tehnică MLA folosită și pentru modelele echipate cu motoare termice. De asemenea, arhitectura pe 800V va permite SUV-ului electric să se încarce rapid la stațiile de încărcare ce oferă putere suficientă.

Noul Range Rover electric este deja disponibil pentru precomandă

Cu toate că nu a fost specificat în anunțul oficial, putem presupune că noul Range Rover electric va folosi două motoare electrice, fapt ce îi va conferi tracțiune integrală. În plus, compania declară că noul model va dispune de „capabilități în teren accidentat dezvoltate intern de specialiștii Land Rover și care au reprezentat cartea de vizită Range Rover de la apariția sa”.

Imaginile teaser sugerează un design aproape identic cu SUV-ul cu motor convențional. Observăm că ornamentele din centrul roților prezintă textul EV, ci nu sigla Land Rover, în timp ce grila pare să aibă un aspect mai restrictiv. Evident, acum există un port de încărcare prin care bateria va putea fi încărcată.

Noul Range Rover Electric va fi proiectat și fabricat în Regatul Unit, pe platforma Modular Longitudinal Architecture (MLA – arhitectură longitudinală modulară), la fabrica de la Solihull, alături de alte modele Range Rover hybrid și plug-in hybrid. Pentru prima dată, bateriile și unitățile electrice de propulsie (EDU) vor fi construite și asamblate la noul centrul de producție pentru propulsoare electrice de la Wolverhampton, Regatul Unit, în vederea îndeplinirii obiectivului zero emisii de carbon, stabilit de Range Rover pentru 2039.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: JLR


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide