Land Rover vrea să aducă pe piață un Defender mai mic. „Baby Defender” ar putea fi un model electric

Autor: Ionuț Vîlciu 08 aug. 2023 Știri auto

Land Rover ar putea aduce pe piață un nou model complet electric pentru a doua jumătate a acestui deceniu. Noul model ar urma să fie fratele mai mic al actualului Defender.

Conform unor informații apărute în presă, Land Rover pregătește un nou SUV electric pentru a doua jumătate a deceniului. Noul model ar urma să fie fratele mai mic al lui Defender, iar lansarea ar urma să aibă loc în 2027, relatează Carscoops.

JLR vrea să își consolideze bradul Defender, care deveni marcă de sine stătătoare, cu ajutorul unui nou model. Potrivit unui raport făcut de Autocar, un Defender mai mic se va alătura gamei de modele în a doua jumătate a deceniului curent. Se pare că mașina ar putea purta numele de „Defender Sport”, un fel de rival pentru Ford Bronco Sport, fratele mai mic al off-roaderului american.

Land Rover Defender ar putea primi un frate mai mic, cu sistem de propulsie electric

Noul model Defender va face parte din aceeași familie de SUV-uri mai mici de următoarea generație despre care știm deja că va include Range Rover Evoque, Velar și Land Rover Discovery Sport. Planul pentru un Defender mai mic a fost confirmat de CEO-ul JLR, Adrian Mardell, care le-a spus participanților la o conferință cu investitori că „Mărcile Range Rover, Defender și Discovery vor folosi platforma [EMA]”.

Platforma EMA va permite JLR să introducă SUV-uri complet electrice pe piață în a doua jumătate a acestui deceniu, dar a fost proiectată și pentru a sprijini sistemele de propulsie hibride. Nu știm foarte multe detalii despre acest nou „baby Defender”, dar cu siguranță va fi mai scurt decât fratele său full size și se preconizează că ar putea fi aproximativ la fel de mare precum o Skoda Kodiaq, spre exemplu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide