Avem primele imagini oficiale cu noul BMW X3. SUV-ul va fi lansat anul acesta

Autor: Ionuț Vîlciu 15 apr. 2024 Știri auto

BMW a făcut publice primele imagini cu noua generație a SUV-ului X3. Viitorul model va oferi motoare pe benzină, diesel, dar și o versiune electrică.

Producătorul german a publicat primele imagini oficiale cu noua generație a SUV-ului X3, care, deocamdată, se află sub camuflaj. Cea de-a patra generație a SUV-ului bavarez va beneficia de un design complet nou și va oferi o gamă largă de sisteme de propulsie.

Primele imagini oficiale publicate de BMW nu ne lasă să vedem foarte multe detalii, dat fiind camuflajul sub care încă se află mașinile. Până la dezvăluirea oficială, care va avea loc peste câteva săptămâni, ne putem face o idee asupra designului noului SUV BMW.

Din primele imagini oficiale putem vedea că SUV-ul primește faruri LED cu o semnătură luminoasă diferită, dar și o grilă dublă cu un aspect diferit, care nu pare la fel de mare ca pe Seria 4 sau noua generație Seria 7.

Noul BMW X3 va fi prezentat în perioada următoare

Pe laterale observăm noile mânere ale ușilor, care acum sunt integrate la nivel cu caroserie, precum la noua generație Seria 5. În partea din spate, noul BMW X3 beneficiază stopuri LED cu semnătură luminoasă în forma literei Y. De asemenea, numărul de înmatriculare a fost de pe portbagaj pe bara de protecție.

Per total, avem de-a face cu o mașină mai aerodinamică. Vechea generație avea un coeficient aerodinamic de 0,29, în timp ce noul model, cunoscut intern drept „G45”, are un coeficient aerodinamic de 0,27. Comparativ cu vechiul model, noua generație are punți mai late, iar șasiul este mai rigid. Opțional, viitorul BMW X3 va putea fi dotat și cu un șasiu adaptiv, care include amortizoare controlate electronic. Alte modificări includ o direcție îmbunătățită și cea mai nouă tehnologie în materie de siguranță și asistență a șoferului de la BMW.

Noul BMW X3 va fi bazat pe platforma CLAR și va fi disponibil cu motoare pe benzină, diesel și hibride cu încărcare la priză. Va exista și un iX3, dar care va folosi o platformă complet diferită. Viitorul iX3 va fi construit pe platform Neue Klasse de la BMW, prezentată recent pe conceptul Vision Neue Klasse X.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide