BMW prezintă noul său concept car: Vision Neue Klasse X – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 mart. 2024 Știri auto

BMW prezintă primele imagini și informații referitoare la noul său concept car. Vision Neue Klasse X va da naștere unui nou SUV în 2025.

La fel ca mulți alți producători, BMW pregătește noi modele electrice. După conceptul Neue Klasse, producătorul german prezintă Neue Klasse X, un concept din care va rezulta noua gamă de SUV-uri BMW.

Compania a prezentat o imagine a viitorului mărcii ca sedan cu BMW Vision Neue Klasse la IAA 2023. Cel mai recent Vision Vehicle ilustrează acum modul în care BMW vede viitorul modelelor sale din gama X. Designul noului concept îmbină elemente moderne cu trăsături tradiționale, cum ar fi grilele frontale mult mai mici, ce ne aduc aminte de modelele BMW din anii ’80. Profilul este sculptat pentru aerodinamică, așa cum se întâmplă cu multe mașini moderne, iar în spate regăsim stopuri alungite, ce încorporează semnătura luminoasă în forma literei L.

Interiorul continuă tema futuristă a exteriorului. Volanul reproiectat cu butoane multifuncţionale, ecranul central cu funcţionalitate intuitivă prin control tactil şi BMW Panoramic Vision, împreună cu controlul vocal avansat al Asistentului Personal Inteligent BMW, servesc drept interfeţe intuitive pentru interacţiunea om-maşină. Panoramic Vision proiectează informaţii cheie pe toată lăţimea parbrizului. 

Observăm și integrarea ecranului central, care are margini înclinate, nefiind un design rectangular clasic. De asemenea, BMW spune că culorile afişate nu sunt transferate doar la lumina ambientală, ci şi la suprafeţele textile iluminate din spate ale panoului de bord. Pasagerii au la dispoziție și o nouă experiență auditivă la rulare, pe care BMW o numește Personal Sound Experience. Sunetul este generat în timp real şi poate fi ajustat cu ajutorul HYPERSONX WHEEL.

Cea de-a șasea generație a sistemului electric de propulsie electric de la BMW promite să fie mai eficientă

Odată cu Neue Klasse, BMW declară că eficienţa generală a automobilului atinge un nou nivel. Pe lângă motoarele electrice îmbunătăţite, foloseşte celule de baterii litiu-ion noi, rotunde, cu o densitate de energie volumetrică cu peste 20% mai mare decât cea a celulelor prismatice utilizate anterior.

În combinaţie cu trecerea la un sistem de 800 de volţi, acest lucru va îmbunătăţi viteza de încărcare cu până la 30%, permiţând automobilelor ca în doar 10 minute să se încarce suficient pentru o autonomie de 300 de kilometri. De asemenea, a şasea generaţie BMW eDrive oferă autonomie mai mare cu până la 30%.

De asemenea, Vision Neue Klasse X este cu 20% mai aerodinamic decât echivalentul din prezent din gama de SUV-uri BMW. Noile modele de anvelope şi un sistem de frânare special pentru automobile electrice contribuie la creşterea eficienţei generale a maşinii cu până la 25%.

În același spirit ecologist, BMW a dezvoltat pentru interiorul noului concept un material de suprafaţă complet pe bază de plante, minerale şi fără ţiţei. Acesta va fi folosit la BMW Vision Neue Klasse X în partea inferioară a panourilor uşilor şi în consola centrală. De asemenea, materialele plastice maritime sunt utilizate pentru prima dată pentru piese turnate prin injecţie. În anumite componente, această materie primă secundară, care este obţinută – de exemplu – din plasele de pescuit scoase din uz, reprezintă deja 30%.

De asemenea, Neue Klasse anunţă un nou capitol în istoria producţiei. Uzina BMW Group din Debrecen a fost planificată şi dezvoltată ca iFACTORY. Când producţia Neue Klasse va începe în 2025, va deveni prima locaţie de producţie BMW Group din lume care funcţionează în întregime cu energie care nu este obținută din arderea combustibililor fosili.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide