Rușii au transformat Dacia Logan în mașină electrică. Modelul rusesc are o autonomie de 400 km – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 28 dec. 2022 Știri auto

Prima generație de Dacia Logan MCV a fost transformată într-un vehicul electric. Se numește Lada e-Largus și este construită în Rusia.

Cu toții suntem familiarizați cu prima generație a Loganului MCV. Prima generație a breakului Daciei Logan a continuat să fie produs și în Rusia, sub numele de Lada Largus, rezultat a acționariatului Renault în AvtoVAZ. Între timp, Renault s-a retras de pe piața din Rusia, dar asta nu înseamnă că producția lui Largus s-a oprit.

Ba chiar mai mult, producătorul rus a creat o versiune electrică bazată pe prima generație a lui Logan MCV. Mașina se numește Lada e-Largus și îmbină elemente de design de la primele două generații de Dacia Logan.

Lada e-Largus este o Dacia Logan electrică

Noua electrică a celor de la Lada este bazată pe primul Logan MCV, dar există câteva diferențe. Aspectul este unul interesant, caroseria fiind aproape neschimbată, exceptând partea frontală. Aceasta semănă foarte mult cu cea a lui Logan 2, având faruri dreptunghiulare, dar și o bară frontală restilizată. Per total, Lada e-Largus arată la fel ca versiunea care utilizează motoare termice.

Adevărata diferență se face sub capotă. Mașina a primit pe puntea față un motor electric de 150 CP. Acesta îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în sub 10 secunde și să atingă o viteză maximă de 145 km/h. Bateria are o capacitate de 60 kWh. Autonomia pe care producătorul o declară este de 400 de kilometri în condiții ideale.

Când vine vorba de practicabilitate, mașina are un volum de 560 de litri și o capacitate de încărcare de 430 de kilograme. Tot la interior observăm un panou de bord digital, dar și un selector electronic pentru direcția de deplasare, care ne aduce aminte de cel întâlnit pe Dacia Spring.

Producătorul nu a oferit alte date despre mașină, cum ar fi prețul sau data la care va începe să fie produsă. Nu știm nici dacă Renault oferă permisiunea pentru ca Lada Largus să fie produsă în continuare.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: НА ЗАВОДЕ YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide