Baidu vrea să lanseze taxiuri fără șofer în 100 de orașe din China

Autor: Daniel Samoilă 19 nov. 2021 Știri auto
Baidu vrea să lanseze taxiuri fără șofer în 100 de orașe din China

O firmă din China își propune să lanseze taxiuri fără șofer în 100 de orașe din țară. Acest lucru s-ar putea întâmplat până în anul 2030.

Serviciul „robotaxi” Apollo Go funcționează în prezent în cinci orașe din China. Utilizatorii pot chema o mașină autonomă printr-o aplicație.

Compania Baidu dorește să extindă aplicația Apollo G0 în 65 de orașe până în 2025 și apoi la 100 de orașe până în 2030. Anunțul a fost făcut de Robin Li, directorul general al firmei Baidu.

Șefii companiei vor să extindă serviciul de conducere autonomă, pentru că ar urma să fie extrem de profitabil în viitorul apropiat, potrivit analiștilor din domeniu.

Baidu vrea să lanseze taxiuri fără șofer în 100 de orașe din China

Anunțul celor de la Baidu vine ca urmarea a veniturilor raportate în ultima perioadă. Compania a încasat 31,92 miliarde de yuani (aproximativ 4,95 miliarde de dolari) pentru al treilea trimestru al anului, scrie CNBC.

Pentru a-și diversifica afacerile, Baidu a investit în diferire domenii, de la semiconductori la vehicule electrice și conducere autonomă.

Recent, companiile de ride-sharing Lyft și Motional anunțaseră că Los Angeles va deveni un oraș cu taxiuri fără șofer din 2023.

Din flota de mașini a celor două companii vor face parte modelele electrice Hyundai Ioniq 5, care sunt dezvoltate în parteneriat cu constructorul coreean Hyundai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Baidu



Comentarii
Inchide