FOTO. Un oraș din America va avea taxiuri fără șofer din 2023

Autor: Daniel Samoilă 14 nov. 2021 Știri auto

Un oraș din America va deveni primul din lume unde taxiurile vor merge prin oraș fără să aibă șofer la bord. Acest lucru se va întâmpla din 2023.

Acest serviciu de taximetrie va fi disponibil în Las Vegas. Anunțul a fost făcut de companiile de ride-sharing Lyft și Motional.

Din flota de mașini a celor două companii vor face parte modelele electrice Hyundai Ioniq 5, care sunt dezvoltate în parteneriat cu constructorul coreean Hyundai.

Modelele Hyundai Ioniq 5 se vor numi „Robotaxi” și vor fi disponibile pentru locuitorii din Las Vegas din 2023.

Las Vegas, orașul cu taxiuri fără șoferi din 2023

Această tehnologie a mașinilor fără șofer a fost dezvoltată de Motional și a fost testată pe o pistă din Las Vegas, scrie kntv.com.

Serviciul de taximetrie autonom a fost implementat în Las Vegas și în ultimii trei ani, când s-au realizat peste 100.000 de călătorii. Diferența a fost că în vehicule se mai afla o persoană la volan în caz de urgență. Aceste „robotaxi” nu vor avea un șofer la bord.

De asemenea, cele două companii au anunțat un aspect important: clienții pot trimite recenzii după fiecare călătorie pe aplicațiile Motional și Lyft, iar ei vor aduce îmbunătățiri pe baza recenziilor primite.

Momentan, Motional și Lyft nu au anunțat detalii despre câte mașini vor fi în flota de taxiuri, dar și dacă acest tip de taximetrie fără șofer se va extinde și în alte orașe din America.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KNTV.com



Comentarii
Inchide