Bani de la stat pentru achiziția de mașini pentru familiile cu minim trei copii

Autor: Cristian Agatie 26 oct. 2021 Știri auto

UDMR readuce în atenție un proiect mai vechi care asigură bani de la stat pentru achiziția de mașini pentru familiile cu minim trei copii. Măsura este propusă în cadrul unui pachet de stimulare a natalității.

Intră în Galeria FOTO

România nu are de ceva vreme un guvern cu puteri depline, iar discuțiile pentru formarea unuia sunt mai degrabă împotmolite. Cu toate acestea, nu e niciodată prea devreme pentru UDMR pentru a repune pe masă un proiect de lege mai vechi care are în vedere oferirea de stimulente pentru familiile cu mai mulți copii pentru achiziția de mașini familiale.

În acest context, liderul UDMR Kelemen Hunor a discutat cu premierul desemnat Nicolae Ciucă despre introducerea în programul de guvernare a unor măsuri pentru creșterea natalității. Potrivit lui Hunor, măsura are în vedere interesele și bunăstarea comunităților pe care le reprezintă – bănuim că e vorba de cele maghiare.

„Situația dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie – cel mai important liant, pilonul comunității noastre. În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creșterea natalității”, a spus Kelemen Hunor.

Bani de la stat pentru achiziția de mașini pentru familiile cu minim trei copii. Ce sume sunt propuse

Potrivit acestuia, cele mai importante dintre măsurile propuse sunt:

  • aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulți copii și reducerea progresivă a cuantumului contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcție de numărul de copii;
  • program de credite pentru achiziționarea de locuințe familiilor tinere în funcție de numărul de copii;
  • program de finanțare pentru achiziția de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii;
  • bunicii, respectiv frații majori șomeri să poată beneficia de indemnizația de creștere a copilului în locul părinților, dacă se întorc la muncă;
  • extinderea programelor de tip after school;
  • facilități acordate administrațiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe și impozite.

Revenind la proiectul prin care se subvenționează achiziția de mașini, acesta prevede că familiile cu trei sau mai mulți copii și-ar putea cumpăra o mașină nouă cu ajutorul unor bani nerambursabili din partea statului, prin programul „Un autoturism pentru fiecare familie”. Este vorba de o subvenție pentru cumpărarea unui autoturism cu minim șapte locuri, prin acordarea unor sume nerambursabile de până la 35.000 de lei, care să reprezinte aproximativ 25% – 30% din prețul de achiziție a unui astfel de autoturism.

Suntem siguri că liderii UDMR au consultat articolul nostru cu cele mai bune mașini cu șapte locuri de pe piață.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide