Un bărbat ucis de poliție după o manevră controversată în timpul unei urmăriri

Autor: ProMotor 29 apr. 2020 Știri auto

Un bărbat a fost ucis de poliție în urma unei manevre controversate efectuate în timpul unei urmăriri. Polițistul a vrut să oprească vehiculul pe care îl urmărea, dar l-a atins din lateral și ambele mașini s-au răsturnat. Șoferul urmărit a fost ucis pe loc.

GALERIE FOTO

Urmărirea a avut loc în Fort Smith, în statul american Arkansas, în jurul orei 6:30 dimineața și a debutat după ce un ofițer al Serviciului Forestier a observat un pick-up Ram 1500 ignorând culoarea roșie a semaforului și continuându-și deplasarea.

17 minute mai târziu, cazul a fost preluat de poliția din Arkansas. Pe parcursul urmăririi, mașina de poliție și pick-up-ul de culoare neagră au atins viteze de peste 160 km/h. La volanul pick-up-ului se afla Justin Battenfield, în vârstă de 34 de ani.

Polițistul aflat la volan, Michael Shwan Ellis, a primit ordin să oprească vehiculul cu orice preț. Prin stație se aude un superior cum îi dă ordinul, considerând că șoferul îi pune în pericol pe ceilalți participanți la trafic conducând pe contrasens. “Nu mă interesează că îți pune frânele la încercare. Oprește mașina cum prinzi ocazia pe autostradă!”

Ellis a prins ocazia și a efectuat o manevră utilizată frecvent de către echipajele de poliție, la 175 km/h. Aceasta este cunoscută drept PIT (tehnică de intervenție pe parcursul urmăririi) și reprezintă o manevră prin care un șofer este forțat să schimbe brusc direcția, ceea ce îl face să piardă controlul vehiculului.

Dar pick-up-ul a fost împins în șanțul de pe marginea drumului și s-a răsturnat. Acesta s-a transformat într-o rampă adevărată rampă pentru mașina de poliție, care a fost lansată în aer. Justin Battenfield a murit în impact. Polițistul Ellis a suferit răni care nu-i pun viața în pericol.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a afla cu exactitate împrejurimile în care s-a produs incidentul și dacă manevra de oprire a fost efectuată corespunzător.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide