Bătaie de joc pe banii contribuabililor: CNAIR oferă o nouă „aplicație” inutilă

Autor: Cristian Agatie 30 iul. 2021 Știri auto

Bătaie de joc pe banii contribuabililor: CNAIR oferă o nouă „aplicație” inutilă, de această dată pentru localizarea parcărilor și a spațiilor de servicii de pe drumurile naționale și autostrăzi. Șoferii de camioane sunt furioși, în special pentru că sunt obligați să staționeze la 40 de grade în soare în urma restricțiilor de circulație introduse în acest weekend.

Intră în Galeria FOTO

Compania națională de drumuri CNAIR a anunțat că „vine în sprijinul conducătorilor auto” printr-o aplicație pentru parcările și spațiile de servicii aferente drumurilor naționale și autostrăzilor. Din anunțul făcut de CNAIR pe pagina sa de Facebook aflăm că aplicația „permite localizarea rapidă a tuturor parcărilor și spațiilor de servicii disponibile rețelei rutiere din România”.

Într-adevăr, aplicația intitulată intuitiv „Parcări și spații servicii” este minunată, dar complet inutilă, fiind în esență o hartă web cu modeste posibilități de filtrare. E greu de imaginat cum s-ar putea descurca un șofer cu așa ceva la drum, mai ales că „aplicația” nu oferă rutare sau indicații de direcționare. În cel mai fericit caz, aplicația este la fel de utilă ca și indicația „mergi până dai de o parcare”.

CNAIR oferă o nouă „aplicație” inutilă. Care este reacția șoferilor?

Este de necrezut că în anul 2021 banii publici sunt cheltuiți pe astfel de proiecte inutile, când există aplicații pe care le folosesc toți șoferii și care oferă deja aceste informații. Fie că este vorba de Google Maps, fie de Waze, Here We Go, Sygic sau altele, toate oferă indicații de orientare către parcările din zonă, fiind în plus gratuite. Și mai bine, nu au folosit niciodată fonduri publice pentru dezvoltare.

Anunțul nu a trecut neobservat de către șoferi, care au umplut pagina de Facebook a CNAIR cu comentarii furioase. Șoferii profesioniști sunt nemulțumiți că sunt obligați să aștepte în aceste zile în parcări, la 40 de grade, neputând circula din cauza restricțiile dictate de caniculă.

„Nu v-ar fi rușine? Mai răsuciți și cuțitul în rana? Care spații de servicii? Alea de unde nu tundeți măcar iarba? Și unde cu mici excepții (nu) e curat? Sau parcările de pământ de pe drumurile naționale unde rupi mașina când intri în ele?”, scrie un șofer frustrat.

„Mi-a luat crash Chrome-ul de 2 ori cu aplicația voastră. Se mișcă de toata jena aplicația”, comentează un altul.

În urmă cu doi ani, CNAIR anunța o altă „aplicație”, pentru vizualizarea în timp real a stării rețelei de drumuri naționale. La vremea respectivă, compania de drumuri promitea că va îmbunătăți aplicația, dar proiectul a rămas în stadiul inițial chiar și astăzi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide