Bateriile mașinilor Tesla, mai rezistente decât vehiculele în sine

Autor: Adrian Somai 28 apr. 2023 Știri auto

Nu sunt deloc puțini șoferii care recunosc că le este teamă să își cumpere o mașină electrică și din cauza neîncrederii pe care o au cu privire la bateriile cu care acestea sunt echipate. Mai exact, ei se tem că mai devreme sau mai târziu vor fi nevoiți să plătească pentru o eventuală înlocuire a acumulatorului, ceea ce nu ar fi deloc ieftin.

Tesla, unul dintre cei mai importanți constructori de pe scena auto internațională atunci când vine vorba despre mașinile cu propulsie electrică, face un pas în față în această direcție și le dă asigurări clienților lor că nu au de ce să se teamă. Potrivit InsideEVs, producătorul american a publicat acum un raport cu privire la durata de viață a bateriilor dispuse pe modelele din gama sa.

Conform acestui raport publicat recent de constructorul de peste Ocean, bateriile folosite pentru Model S și Model Y au o durată de viață extrem de lungă. Mai exact, acumulatorii își pierd doar 12% din capacitatea lor inițială după un număr de 320.000 de kilometri rulați. Vorbim, așadar, despre un număr mai mult decât considerabil de kilometri parcurși!

Bateriile își pierd doar 12% din capacitate după 320.000 de kilometri

Ținând cont de acest aspect, nu am exagera deloc dacă am spune că bateriile cu care sunt echipate mașinile Tesla se dovedesc a fi mai rezistente și mai longevive decât vehiculele în sine. Potrivit analizei Tesla, o mașină obișnuită ajunge la fiare vechi în Statele Unite după ce a parcurs, în medie, 320.000 de kilometri. Media este și mai scăzută pe plan european, aici fiind nevoie doar de 240.000 de kilometri.

Totodată, compania deținută de Elon Musk a mai ținut să precizeze prin intermediul acestui raport de specialitate că bateriile cu capacitate redusă nu afectează autonomia mașinilor. În plus, degradarea lor nu este determinată exclusiv de numărul de kilometri parcurși, ci și de vechimea acumulatorului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide