Tesla Model S Plaid poate atinge peste 320 km/h, dar cu frâne corespunzătoare – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 14 mart. 2023 Știri auto

Tesla Model S Plaid promite o viteză maximă de peste 320 km/h, dar cu o condiție. Mașina trebuie să dispună de niște frâne potente. Se pare că un exemplar a reușit să depășească viteza dată de producător.

Se pare că Tesla Model S Plaid atinge, în sfârșit, promisiunile inițiale de a atinge o viteză maximă de 322 km/h cu ajutorul noilor sale frâne ceramice.

Când Tesla a anunțat pentru prima dată Model S Plaid, cea mai puternică variantă a sedanului său de clasă mare, producătorul auto a promis o viteză maximă de 322 km/h. Cu toate acestea, când a fost livrat pentru prima dată, vehiculul putea atinge o viteză maximă de doar 262 km/h. Anul trecut, Tesla a lansat un nou update pentru Model S Plaid, o actualizare care aducea funcția „Track Mode” pentru sedanul electric de înaltă performață, care a împins viteza maximă la 282 km/h.

Tesla Model S Plaid ar putea, în sfârșit, să atingă viteza maximă promisă

Mașina încă nu era pregătită să atingă viteza maximă de 322 km/h, pe care Tesla o promisese inițial clienților. Acest lucru este cauzat de sistemul de frânare cu care mașinile vin echipate și care nu este considerat ca fiind suficient de bun pentru a opri eficient mașina. Astfel, compania nu a vrut să deblocheze potențialul maxim al mașinii.

Tesla a început să ofere un kit de frâne carbon-ceramice pentru suma de aproximativ 20.000 de dolari anul trecut, dar producătorul auto nu a instalat încă noile frâne pe Model S Plaid.

Conform publicației Electrek, Tesla ar putea începe să monteze aceste kit-uri de frânare pe Model S Plaid. Sebastian Vittel, un pilot de curse care a colaborat adesea cu Tesla, a postat un videoclip în parteneriat cu Tesla Belgia în care a condus un exemplar împrumutat de Model S Plaid care aparent beneficiază de upgrade-ul la sistemul de frânare. Respectivul pilot a dat o tură pe Circuit de Bresse.

Conform descrierii acestui videoclip, protagonistul a atins viteze de 350 km/h, mașina nefiind limitată acum, datorită frânelor. De asemenea, a transmis și că va posta un videoclip care să arate acest lucru. Mai mult, pilotul spune că a reușit să bată recordul pe tur de circuit pentru o mașină legală stradală pe acest circuit cu Model S Plaid.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide