Beat la volan, fără permis, făcea contrabandă cu țigări

Autor: ProMotor 18 feb. 2020 Știri auto
Beat la volan, fără permis, făcea contrabandă cu țigări

Un gălățean care făcea contrabandă cu țigări a fost urmărit zeci de kilometri de polițiști după ce a refuzat să oprească la semnalele acestora. După ce l-au prins, oamenii legii au aflat că bărbatul nu avea permis, iar nivelul alcoolemiei era apropiat de pragul comei alcoolice. Incidentul s-a produs în județul Galați.

Povestea bărbatului urmărit seamănă izbitor de mult cu bancul în care Bulă e oprit de polițiști. La fel ca și Bulă, șoferul urmărit de poșlițiștii din județul Galați a întrunit un cumul rar de infracțiuni, greu de concurat.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Galaţi, şoferul nu a oprit la semnalele luminoase şi acustice, continuându-şi deplasarea în viteză, pe D.N. 24D. După aproximativ 20 de km de urmărire în trafic, poliţiştii au blocat autoturismul pe D.J. 251A, pe raza localităţii Drăguşeni.

După ce au oprit maşina, poliţiştii au aflat că şoferul făcea contrabandă cu ţigări, nu avea permis de conducere şi era beat.

„La volan au identificat un bărbat, de 35 de ani, din comuna Drăguşeni, care emana halenă alcoolică. Fiind testat alcoolscopic, acesta a prezentat valoarea de 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, s-a constatat că bărbatul are permisul de conducere anulat, fiind condamnat pentru infracţiuni la regimul rutier. După oprirea autoturismului şi verificarea acestuia, poliţiştii au găsit în portbagaj 171 de pachete ţigarete de provenienţă Republica Moldova, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor. Conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei şi, în urma analizelor de laborator, a rezultat valoarea de 4,15 g/l alcool pur în sânge”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Poliţiştii au făcut dosar penal pentru contrabandă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi au reţinut persoana în cauză, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunere de arestare preventivă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliț



Comentarii
Inchide