Cât costă să aduci o mașină din Germania dacă alegi să faci asta printr-o firmă de specialitate

Autor: Elena Luchian 18 feb. 2020 Știri auto
Cât costă să aduci o mașină din Germania dacă alegi să faci asta printr-o firmă de specialitate

Mașină premium, o listă lungă de dotări, kilometri puțini, toți parcurși pe autostrăzile din străinătate. Acestea sunt caracteristicile care îi atrag pe românii aflați în căutarea unei mașini rulate. Dar cât costă să aduci o mașină din Germania dacă alegi să faci asta printr-o firmă de specialitate?

Este suficient să dai câteva informații despre tipul de mașină pe care ți-o dorești, iar firma îți găsește un vehicul conform cerințelor tale. Asta dacă nu ai ales deja un automobil de pe site-urile de profil.

Dacă apelezi la o firmă și nu la un samsar, poți primi garanție extinsă, o verificare gratuită a mașinii cumpărate și ești sigur că nimeni nu a dat kilometrajul înapoi.

Mașina este adusă din Germania pe o platformă în mai puțin de 10 zile lucrătoare (14 în situații excepționale) și livrată la adresa menționată de client.

Ce comision ia firma care îți aduce mașina?

Astfel de firme trăiesc din comisionul primit de la clienți. Acesta diferă în funcție de prețul automobilului ales de client. Dacă suma finală este sub 20.000 de euro, comisionul va fi de aproximativ 8% din preț.

Cu cât prețul este mai mare, cu atât rata comisionului este mai mică. Astfel, la mașini de peste 40.000 de euro, clientul va plăti firmei între 3 și 5%.

Transportul pe platformă, ale cărei dimensiuni variază între 6 și 8 metri, va costa între 300 (o mașină de clasă mica) și 600 de euro (un SUV), chiar 800 dacă este vorba despre o autoutilitară. Așadar costurile diferă în funcție de modelul ales și de locația din care vehiculul trebuie ridicat.

Există firme care oferă costuri fixe, indiferent de model sau de locație, acestea fiind de 2.000 de euro, plus TVA.

Clienții trebuie să știe că transportul este asigurat. Firmele care aduc mașini din străinătate pot oferi și opțiuni de finanțare.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide