Beijing, prima capitală din lume cu servicii de transport operate de mașini fără șofer

Autor: Adrian Somai 20 mart. 2023 Știri auto

Baidu, un lider important în domeniul inteligenței artificiale, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că a primit primele autorizații pentru a furniza servicii de transport cu mașini fără șofer în capitala chineză Beijing. Acest lucru marchează o etapă importantă la nivel mondial, fiind prima flotă de mașini complet fără șofer desfășurată în capitala unei țări. Utilizatorii pot avea acum acces la servicii de robotaxi fără șofer în trei metropole din China: Beijing, Wuhan și Chongqing, potrivit Reuters.

Odată cu obținerea autorizațiilor, Baidu vă dispune un total de 10 vehicule fără șofer în zona de dezvoltare economică Beijing Yizhuang. Yizhuang este unul dintre centrele active de conducere autonomă din China, Apollo Go, platforma de servicii de transport autonom de tip ride-hailing de la Baidu, oferind în prezent o medie de peste 20 de curse pe vehicul pe zi în regiune, depășind volumul mediu de curse al serviciilor tradiționale de transport online de tip ride-hailing.

Baidu vrea să își extindă serviciile pe o suprafață mai mare

Potrivit planurilor realizate de administrația locală din Beijing pentru anul 2023, orașul intenționează să extindă zona de demonstrație automatizată de nivel înalt din Beijing, situată în zona de dezvoltare economică Yizhuang, dincolo de suprafața actuală de 60 de kilometri pătrați, spre o eventuală suprafață de 500 de kilometri pătrați.

De asemenea, orașul explorează căi de operare a vehiculelor de conducere autonomă care să facă legătura între Zona de dezvoltare economică Yizhuang și aeroportul din apropiere, permițând operațiuni logistice comerciale de conducere autonomă care să deservească regiunea mai largă Beijing-Tianjin-Hebei.

Succesul înregistrat de cei de la Baidu în obținerea de autorizații guvernamentale pentru a opera servicii de transport cu mașini complet autonome în mai multe orașe din China este un rezultat excelent obținut după zece ani de lucru în această direcție. Începând de astăzi, Baidu Apollo continuă să conducă competiția globală în domeniul tehnologiei de conducere autonomă și este singurul operator chinez clasat printre cei mai importanți furnizori de servicii de conducere autonomă din lume.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide