Taxi-urile Baidu fără șofer pot opera acum în China și pe timp de noapte (VIDEO)

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Taxi-urile care se conduc singure sunt deja o realitate de zi cu zi în China, Baidu introducând acest serviciu în Wuhan încă din luna august. Până acum însă, mașinile care se conduc singure aveau voie să circule doar pe timpul zilei, până la ora 17. Lucrurile par însă a se schimba rapid, cei de la Baidu având tot mai multă încredere în tehnologia din spatele acestor mașini de taxi.

Odată cu maturizarea tehnologiei ce stă la baza acestor mașini care se conduc singure, oficialii din conducerea Baidu au decis că aceste mașini de taxi pot opera începând de acum încolo și pe timp de noapte, până cel mai tărziu la ora 23. Astfel, taxi-urile pot opera acum timp de 16 ore pe zi, în intervalul orar 7 – 23, potrivit US Today News.

Gigantul chinez Baidu și-a dorit tare mult să facă din taxi-urile care se conduc singure o realitate cotidiană în China, investind în această direcție miliarde de euro în ultimii ani. Din fericire, tehnologia avansează rapid, în special atunci când vine vorba de China, iar primele îmbunătățiri pot fi observate deja. Având încredere în tehnologia condusului autonom, cei de la Baidu au hotărât practic dublarea programului în care aceste mașini de taxi pot transporta pasageri în oraș.

Cu ce probleme se confruntă această tehnologie

Taxi-urile care se conduc singure ale celor de la Baidu pot opera pentru moment doar într-o zonă a orașului Wuhan, nu în întreaga metropolă care numără peste zece milioane de locuitori. Practic, am putea spune că este încă vorba despre un program pilot, care deservește însă o zonă a orașului în care își au rezidența un milion de oameni.

Pentru mașinile autonome, cea mai mare problemă apare atunci când vizibilitatea este scăzută. Astfel, și aceste mașini de taxi au dificultăți atunci când trebuie să se conducă singure pe timp de noapte, pe ploaie, pe ceață sau pe ninsoare.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Chinadaily.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide