Bentley Batur a trecut de toate sesiunile de testare și este gata de producție

Autor: Adrian Somai 21 iun. 2023 Știri auto

În vara anului trecut, Bentley prezenta în premieră noul Mulliner Batur, un grand tourer cu două locuri. Noul model încorpora mai multe elemente ce aveau să stea la baza designului viitoarelor modele ale constructorului englez. Bentley anunță acum că a încheiat cu succes toate sesiunile de testare ale noului Batur, acesta fiind gata de producție. Așa cum se știe deja, Batur este un model ce urmează să fie produs într-o serie limitată de numai 18 exemplare.

Bentley Batur a trecut de-a lungul ultimului an printr-o serie întreagă de teste. Mai exact, au fost două mașini de pre-serie, care au parcurs o distanță de mai bine de 30.000 de kilometri. Mai mult, au fost testate pe circuit, la viteze de peste 322 km/h. În plus, motorul W12 cu care sunt echipate modelele Batur a fost testat timp de aproximativ doi ani. Nu în ultimul rând, în cadrul testelor, potrivit Motor1, cele două modele de pre-serie au fost lăsate la temperaturi extreme peste 600 de ore.

Finalizând cu succes toate aceste teste desfășurate de cei de la Bentley, Batur este acum pregătit să intre pe linia de producție. Constructorul britanic de lux anunță că cei 18 clienți care vor primi modelele Batur vor putea colabora în perioada următoare cu divizia Mulliner pentru a își personaliza mașina în funcție de propriile preferințe. Bentley are nevoie de aproximativ patru luni pentru a finaliza un singur exemplar Batur.

Cel mai puternic motor W12 pentru noul Batur

Bentley Batur se poate lăuda în primul și primul rând cu cel mai puternic motor W12. Mai exact, avem o unitate W12 cu capacitate de 6.0 litri, cu două turbine, capabilă să producă 740 de cai putere. Acest lucru face ca Batur să fie cel mai puternic Bentley produs vreodată. Acest motor este legat la o transmisie automată în opt rapoarte.

„Lansarea lui Batur este un moment esențial, nu doar pentru Mulliner, ci și pentru povestea designului Bentley. Asta pentru că a fost conceput pentru a reflecta viitorul viziunii de design a lui Bentley, oferind o interpretare mai elegantă, mai minimală și mai concentrată a luxului auto”, a transmis constructorul britanic odată cu prezentarea noului Batur.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide