Bentley Bentayga Speed este cel mai rapid SUV din lume. Ce poate să facă?

Autor: Elena Luchian 13 aug. 2020 Știri auto

Bentley Bentayga Speed este cel mai rapid SUV din lume. Au apărut primele imagini oficiale cu super-SUV-ul în versiune facelift. Casa britanică a păstrat cifrele impresionante.

GALERIE FOTO

Bentley Bentayga Speed are motor W12 twin-turbo de 6.0 litri, care dezvoltă 635 de cai putere și un cuplu maxim de 900 Nm. Propulsorul, cuplat la o transmisie automată cu opt trepte și la un sistem inteligent de tracțiune integrală, îi asigură un sprint de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și o viteză maximă de 306 km/h. Modelul a primit un facelift subtil. Nimic nu s-a schimbat în ceea ce privește cifrele față de versiunea pe care acest facelift o înlocuiește.

Cel aflat la volanul lui Bentley Bentayga Speed facelift poate selecta unul dintre cele patru moduri de rulare prin intermediul sistemului Dynamic Mode: Comfort, Sport, Bentley și Custom.

Bentayga Speed facelift primește spoilere față și spate redesenate, care îi asigură un plus de agresitivitate. Au același efect și farurile pe fundal închis la culoare, la fel ca și stopurile. În partea din spate, ies în evidență un eleron proeminent și evacuarea dublă. Mașina aleargă pe jante din aliaj noi cu design unic, rezervate exclusiv acestei versiuni, de 22 de inci.

Pachetul Black aduce mai multe elemente de caroserie vopsite în negru.

Bentley Bentayga Speed facelift, cabină de lux

Cabina versiunii Speed primește aceleași materiale premium: piele, alcantara și inserții din fibră de carbon. Instrumentarul de bord este complet digital, iar funcțiile mașinii pot fi controlate și cu ajutorul unui ecran tactil de 10,9 inci. Apar la bord scaunele care până acum erau disponibile doar dacă clientul bifa pachetul Mulliner Driving Specification. Logo-ul Speed se regăsește pe planșa de bord și pe pragurile laterale.

Bentley pregătește acum și prezentarea oficială a viitorului Bentayga Hybrid facelift.

Cel mai rapid SUV, Bentley Bentayga Speed facelift, nu este și cel mai puternic

Bentley Bentayga Speed facelift este cel mai rapid SUV din lume, dar nu și cel mai puternic. Acest titlu este adjudecat de Dodge Durango SRT Hellcat. Modelul american are motor V8 de 6,2 litri, care dezvoltă 720 de cai putere și un cuplu maxim de 874 Nm.

Durango SRT Hellcat are însă, o viteză maximă, de 290 km/h. Modelul casei britanice atinge 306 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide