Bentley intră în liga “săracilor” cu primul SUV din istoria mărcii. Motivul e motorul – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor acum 6 ani Știri auto

 


Bentley Motors lansează primul model diesel din istoria mărcii – Bentayga Diesel. Cel mai puternic SUV diesel de lux din lume se află noul motor V8 de 4 litri cu trei turbocompresoare şi 32 de valve. Acesta dezvoltă 435 CP şi un cuplu de 900 Nm, ce propulsează Bentayga la o viteză maximă de 270 km/h: Sprintul de la 0 la 100 km/h se face în 4,8 secunde, scrie Romanialibera.

Inginerii din Crewe au dezvoltat un sistem de propulsie V8, pentru a livra o experienţă de condus autentică, marca Bentley. Cuplul maxim se atinge foarte devreme, de la numai 1000 de turaţii.

La interior, Bentayga Diesel păstrează aceleaşi dotări inovatoare, tehnologii avansate şi detalii lucrate manual care au consacrat luxosul SUV Bentayga.

”Bentayga Diesel reprezintă un moment istoric pentru Bentley, aducând în faţa lumii întregi cel mai rapid SUV diesel de lux din lume. O putere impresionantă, performanţe de grand touring şi rafinament fără egal – acestea sunt calităţile care definesc adevăratul caracter Bentley. Numai Bentley ar fi putut produce un automobil atât de puternic şi de rafinat în acelaşi timp”, un ofical al Bentley Motors, citat de Romanialibera.

GALERIE FOTO

Motorul V8 de 4 litri lucrează în tandem cu o cutia de viteze automată ZF cu 8 trepte, şi dezvoltă cea mai mare putere şi cel mai bun cuplu din clasa sa, de 429 CP, respectiv de 900 Nm.

Turbocompresoarele secvenţiale cu volută dublă, cu raport variabil, sunt alimentate de gazele de eşapament, în timp ce un al treilea compresor electric de supraalimentare – pus în funcţiune de sistemul inovator Bentley 48V – se activează în 30 de microsecunde, pentru a elimina orice întârziere la acceleraţie. 

Comentarii
Inchide