Bentley lansează cele mai avansate scaune auto – Airline Seat Specification 

Autor: Ionuț Vîlciu 07 iul. 2022 Știri auto

Bentley lansează Airline Seat Specification pe Bentayga EWB. Conform spuselor producătorului, acesta este cel mai avansat scaun montat pe o mașină de serie.

Producătorul britanic a anunțat un nou model de scaun, care va fi montat, în premieră, pe Bentayga EWB. Varianta cu ampatament extins a SUV-ului se va bucura de scaune pline de funcții inedite.

Airline Seat Specification este o configurație de scaun care, la o primă vedere, seamănă cu ceea ce vedem, spre exemplu, pe un Mercedes Clasa S. Dar aparențele înșală. Noul model de scaune incorporează o multitudine de senzori. Aceștia se ocupă de reglarea automată pentru o suită întreagă de parametri, de la postură, până la temperatură.

Airline Seat Specification – scaunele inteligente

Scaunele Airline Seat Specification reglează automat temperatura pentru ocupant. Scaunul are senzori de temperatură care simt pasagerul și reglează parametrii în concordanță cu ceea ce recepționează. Acești senzori monitorizează temperatura la fiecare 25 de milisecunde cu o marjă de eroare de 0.1 grade. Pasagerii pot alege din șapte setări presetate, care apoi se ocupă de menținerea temperaturii optime. Datele în timp real permit sistemului să se activeze înainte ca pasagerul să știe că este necesar. Acest lucru oferă o experiență inteligentă și autonomă în care controlul manual nu mai este necesar pentru a menține nivelul optim de confort.

Sistemul de climatizare automată utilizează tehnologiile existente de încălzire a scaunelor, dar a fost dezvoltat un nou ventilator de ventilație a scaunelor care poate mișca cu aproximativ 80% mai mult aer decât sistemul anterior. Este consumată mai puțină energie decât sistemul actual de climatizare a scaunelor. În modul de climatizare automată, consumul total de energie al întregului sistem este cu aproximativ 40% mai mic decât este activat manual de către pasager.

Aceste scaune pot încerca să trateze chiar și febra.

Ajustarea automată a posturii

Pe lângă ajustarea automată a temperaturii, scaunele Airline Seat Specification pot ajusta și postura. Ele ajustează punctele de presiune pentru a produce un sistem de reglaj tridimensional. Sistemul a fost creat de Bentley împreună cu specialiști Comfort Motion Global.

Prin crearea unor modificări subtile în zonele de contact ale suprafeței scaunului, zonele corpului care au fost sub presiune sunt eliberate, iar în alte zone se aplică apoi presiune. Acest lucru permite organismului o șansă de a se recupera local în mod natural. Mișcarea posturală creează mici modificări în unghiurile spatelui și ale membrelor și poate crește fluxul sangvin. În special în partea inferioară a spatelui și a membrelor inferioare reducând disconfortul, prin urmare pasagerii rămân mai atenți și concentrați pentru o perioadă mult mai lungă.

Această configurație adaugă, de asemenea, o reglare suplimentară a pernelor și a spătarului, extensie de pernă, reglare electrică a înălțimii tetierei și un suport pentru picioare pe spatele scaunului pasagerului din față. De asemenea, pasagerul de pe scaunul din spate de pe această parte a mașinii poate deplasa înainte scaunul pasagerului din față printr-un „mod VIP”.

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide