Noul Bentley Flying Spur S ar putea fi cel mai rapid sedan. Atinge 319 km/h

Autor: Marius Vișan 17 iun. 2022 Știri auto

Bentley Flying Spur este o limuzină somptuoasă care oferă confort, dar în același timp împachetează o cantitate impresionantă de putere. Acum, însă, a fost prezentată o versiune și mai interesantă: Flying Spur S, care are o accelerație zdrobitoare.

Bentley Flying Spur S va fi expus la ediția din acest an a Festivalului Vitezei de la Goodwood. Evenimentul în cauză se desfășoară între 23 și 26 iunie 2022. Noua versiune a lui Flying Spur va marca debutul noii game S a companiei, care presupune oferirea unor versiuni ale vehiculelor sale către plăcerea de a conduce a șoferului, fără a le afecta trăsăturile de lux.

Fiecare Flying Spur S este livrat cu un set de jante din aliaj de 22 de inch, care au un design distinctiv și sunt finisate în Gloss Black și Pale Brodgar Satin. Jantele încearcă să ”ascundă” (fără succes) un set de etriere de frână de culoare roșie.

Intră în GALERIA FOTO

Interiorul va aduce o grafică inspirată din motorsport pe display-ul șoferului, precum și logo-uri cu litera S, broderie cu aceeași literă S pe tapițerie și alte embleme dedicate.

Tapițeria în sine este compusă dintr-un amestec de piele și ”Dinamica”, aceasta din urmă este o țesătură din microfibră ce oferă o senzație asemănătoare cu cea a pielii. Totuși, este diferită de Alcántara, dar arată similar atunci când ambele materiale sunt noi. Evident, clienții pot alege în continuare un Flying Spur cu elemente Mulliner sau alte opțiuni de personalizare.

Chiar dacă Bentayga este cel mai bine vândut model Bentley, Flying Spur rămâne nava amiral

Ambele versiuni S ale lui Bentley Flying Spur vin cu un pic de sunet suplimentar, dar fiecare îl obține în mod diferit. Modelul cu motor V8 primește o evacuare sport reproiectată, în timp ce modelul hibrid V6 implică ”îmbunătățiri ale sunetului în compartimentul motor”, așa cum le descrie Bentley. Scopul lor este de a oferi un caracter mai sportiv pentru șofer, în timp ce partea din spate a habitaclului va continua să aibă un nivel sonor scăzut.

Modelul Bentley Flying Spur S cu motor V8 va avea 542 CP și un cuplu motor de 770 Nm, ceea ce este suficient pentru un sprint de la 0 la 100 km/h în doar patru secunde. Viteza sa maximă este impresionantă, de aproximativ 318 km/h.

Între timp, Bentley Flying Spur Hybrid S vine și cu o configurație hibridă care se bazează pe un motor V6 de 2,9 litri și oferă un total de 536 CP și 750 Nm cuplu maxim al sistemului. Acesta poate sprinta de la zero la 100 km/h cu doar o zecime de secundă mai mult decât o poate face modelul V8 S, deci în total 4,1 secunde.

Modelul plug-in hybrid poate parcurge până la 41 km în modul pur electric, iar emisiile de CO2 sunt de 75 de grame pe kilometru, ceea ce îl face cel mai eficient Bentley de până acum.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide