Benzillac – Să fie oare asta cea mai urâtă mașină custom din lume?

Autor: ProMotor 05 apr. 2020 Știri auto

Când ne gândim la cele mai urâte mașini din lume avem imediat imaginea unui Fiat Multipla sau SsangYong Actyon, scăpând din vedere ce poate face mâna omului cu modele altfel decente. Spre exemplu acest „Benzillac”, un frankestein care este jumătate Mercedes SL și jumătate Cadillac Eldorado.

Intră în Galeria FOTO

Mintea ne este încă bântuită de câteva creații barbare, dar vă asigurăm că ceea ce vedeți în acest articol este o mașină cât se poate de profesionist realizată, fiind de asemenea omologată pentru circulație. În primul rând are la bază un Mercedes-Benz SL din seria R129, unul dintre modelele germane apreciate pentru calitatea solidă și designul atemporal. Asta nu înseamnă însă că nu există și oameni care consideră că se mai poate umbla pe ici, pe colo, prin părțile esențiale. Foarte mulți dintre ei, peste Ocean, în Statele Unite.

Americanii de la Sloan’s Custom Body & Paint semnează această creație apocaliptică, pe care au botezat-o, destul de corect, Benzillac. Nu pentru că arată ca o Gozilla care merge cu benzină, ci pentru că arată (și chiar este) un monstru cu fața de Mercedes SL și spatele de Cadillac Eldorado. Privită din față, această mașină pare un SL normal (mă rog, mai puțin vopseaua galbenă – cine vopsește un Mercedes în galben, la urma urmei?).

Dar îndată ce te miști puțin spre lateralul mașinii, devine imposibil să eviți imaginea dezastrului estetic care se desfășoară înaintea ochilor. Frumusețea este în ochii privitorilor, se spune, dar în cazul nostru n-a mai rămas mare lucru. Aripile din spate se continuă cu „înotătoare” tipice din perioada jet-set, inspirate de Cadillac Eldorado din 1960. Tot de acolo sunt și stopurile, în timp ce tot tortul ăsta este asezonat cu o roată de rezervă și crom cât vezi cu ochii.

Dacă vă întrebați unde poate fi găsită această oroare stilistică, ei bine, este de vânzare pe Craiglist și se află în orașul natal, Portland din Oregon, SUA. Vânzătorul descrie arătarea ca fiind „ce e mai bun din ambele lumi” și se aventurează chiar să să afirme că ar fi „cea mai personalizată și distractivă mașină la banii ei”. Și pentru că veni vorba, prețul cerut este de 7.500 de dolari. Chilipir curat!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide