Benzină VS Diesel: BMW M4 împotriva unui BMW 430d modificat. Rezultatele sunt surprinzătoare – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 18 mart. 2023 Știri auto

Ca pasionați auto, ne plac competițiile, iar de data aceasta avem o înfruntare între două modele BMW: unul pe benzină, celălalt pe motorină. Cine va ieși învingător din această dispută cu sute cai putere și doi combustibili diferiți?

Jurnaliștii de la Carwow au luat un BMW M4 din ultima generație și un BMW 430d din prima generație și au organizat o serie de teste, pentru a vedea care este mai rapid. BMW M4 are un motor de 3,o litri, cu șase cilindri în linie, pe benzină, care dezvoltă 510 și 650 Nm cuplu. Toată puterea ajunge la roțile spate prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte. Masa acestei mașini este de 1.804 kg.

Oponentul său, un BMW 430d din 2015, dar care este departe de a mai fi în forma sa stock. Sub capotă se află un motor diesel de 3,0 litri, cu șase cilindri în linie, care a primit o serie de modificări, ducând puterea la un total de 462 CP și 1.017 Nm. Folosește tot o transmisie automată cu opt trepte, iar masa totală este de 1.615 kg.

Duel între două BMW-uri. Are vreo șansă motorul diesel?

Prima probă a constat într-o serie de curse în linie dreaptă, pe 400 de metri. Condițiile au fost neprietenoase pentru ambele mașini, dat fiind faptul că suprafața era alunecoasă din cauza ploii.

Surprinzător, modelul pe motorină a ieșit învingător, reușind să surclaseze marginal noul BMW M4, trecând linia de sosire în 12,5 secunde, față de 12,6 secunde, cât a reușit BMW M4. Lucrurile au stat puțin diferit în cazul cursei cu start lansat. Cu toate că noul M4 a reușit să învingă mașina modificată, diferența nu a fost atât de mare.

Avantajul BMW-ului pe motorină este că, comparativ cu un M4, este mult mai ieftin. Conform celor de la Carwow, investiția totală a fost de aproximativ de 33.000 de lire sterline (aproximativ 37.740 de euro).

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carwow YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide