În benzinării ar trebui să existe avertismente ca pe pachetele de țigări, cer experții în sănătate

Autor: ProMotor 31 mart. 2020 Știri auto
În benzinării ar trebui să existe avertismente ca pe pachetele de țigări, cer experții în sănătate

În benzinării ar trebui să existe avertismente de tipul celor care apar pe pachetele de țigări, este propunerea experților în sănătate. Aceștia susțin că imaginile dure i-ar putea convinge pe posesorii de mașini că vehicuelele lor sunt dăunătoare pentru mediu.

Imagini șocante apar pe pachetele de țigări, alături de mesajul “Tutunul dăunează grav sănătății”. Experții în sănătate sunt de părere că fotografii asemănătoare ar trebui să fie afișate la fiecare pompă de alimentare din benzinării.

Publicația The Times dezvăluie că un grup de oameni de știință este convins că astfel de imagini dure, care arată inclusiv plămâni distruși de poluare sau case inundate ca urmare a efectelor încălzirii globale, ar trebui să aibă efect asupra celor care folosesc autoturisme cu propulsie convențională.

Asemenea avertismente au apărut deja în orașul canadian Vancouver și urmează să fie afișate și în stațiile de alimentare cu carburant pe teritoriul Suediei începând cu luna mai.

Concluziile specialiștilor au fost publicate pe site-ul British Medical Journal în urma unei cercetări coordonate de Mike Gill, fost director regional al departamentului de sănătate publică din sud-estul Angliei.

“Fumatul nu mai este privit ca un stil de viață normal, ci ca o dependență cu efecte negative asupra fumăturilor, dar și asupra celor din jurul lor. Și carburanții le fac rău altora pentru că poluează atmosfera, iar poluarea duce la decesul prematur al 3,5 persoane în fiecare an, dar și pentru că accelerează încălzirea globală, care amenință sănătatea generațiilor actuale și pe a generațiilor viitoare”, se arată în studiu.

Specialiștii cer ca această măsură să fie luată înaintea conferinței ONU privind schimbările climatice, COP26, programată să aibă loc în luna noiembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide