Monitorul prețurilor: Cum afli online unde este cea mai ieftină benzină

Autor: ProMotor 23 mart. 2020 Știri auto

În contextul epidemiei de coronavirus este important să ai în permanență suficient combustibil în rezervorul mașinii. Pentru a minimiza însă expunerea, putem apela la instrumente online pentru a afla unde este cea mai ieftină benzină (sau motorină) din zona noastră. În felul acesta, nu va trebui să mergem din benzinărie în benzinărie pentru a compara prețurile.

Platforma Monitorul Prețurilor este un astfel de instrument, unde utilizatorii pot compara prețurile combustibililor din anumite zone de interese sau, folosind localizarea automată, din zona în care se află utilizatorul. În plus, dacă aceștia au un traseu prestabilit, pot vedea în timp real în ce puncte de pe traseu este cel mai avantajos să alimenteze cu combustibil.

Ceea ce este și mai interesant este că nu doar prețurile carburanților pot fi comparați folosind această platformă, ci și prețurile alimentelor – un aspect foarte important în perioada aceasta.

Ca să poți afla prețurile carburanților auto, trebuie să permiți accesul la locația device-ului pe care îl folosești și să selectezi tipul de combustibil (benzină, motorină, GPL sau încărcare electrică). Similar, pentru a afla care sunt prețurile alimentelor, trebuie să permiți accesul aplicației la locația telefonului sau a calculatorului personal, după care să selectezi minimum cinci produse.

Companiile de distribuție a carburanților auto listate de Monitorul prețurilor sunt: Rompetrol, Lukoil, MOL, Gazprom, OMV și Socar Petroleum. De cealaltă parte, lanțurile de magazine înscrise în Monitorul prețurilor sunt: Carrefour, Cora, Kaufland, Lidl, Mega Image, Penny Market, Profi și Selgros.

Platforma Monitorul Prețurilor este valabilă atât sub formă de aplicație web, cât și ca aplicație mobilă (pe iOS și Android), ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) practicate în principalele stații de distribuire a carburanților.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide