Benzinăriile se pot închide din cauza cererii reduse, avertizează specialiștii

Autor: ProMotor 01 apr. 2020 Știri auto
Benzinăriile se pot închide din cauza cererii reduse, avertizează specialiștii

Benzinăriile ar putea fi următoarele victime în perioada pandemiei de coronavirus. Specialiștii avertizează că cererea redusă de carburanți ar putea duce la închiderea acestora.

Acest lucru se poate întâmpla oricând, în următoarele săptămâni, se arată într-un raport al Petrol Retailers Association (PRA), o asociație independentă din Regatul Unit. Raportul are la bază un studiu guvernamental, care arată că cererea a scăzut cu 75% în rândul șoferilor cu mașini pe benzină și cu 71% în rândul celor care conduc un vehicul cu motor diesel.

“Vânzarea de carburanți este o afacere cere nu mai este profitabilă”, susțin reprezentanții PRA. Aceștia sunt convinși că cele mai afectate sunt stațiile de alimentare din zonele rurale.

În Regatul Unit, benzina și motorina nu au fost niciodată atât de ieftine în ultimii 17 ani. Prețul petrolului s-a redus semnificativ la nivelul global.

Șoferii sunt sfătuiți să verifice dacă benzinăriile la care doresc să ajungă sunt sau nu deschise înainte de a pleca de acasă.

Petrol Retailers Association susține că va face eforturi să mențină o rețea funcțională de benzinării pe teritoriul Regatului Unit, dar se luptă cu factori greu de contracarat: scăderea prețului petrolului, reducerea personalului benzinăriilor și cererea redusă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide