Bestia şi computerul

Autor: Ciprian Paulenco 05 apr. 2007 Știri auto

Intel Bike este un chopper în stilul binecunoscut al "builderilor" americani. Spre deosebire de orice alt chopper construit până acum de OCC include un computer ultraperformant. SwitchBack este un UMPC (Ultra Mobile PC) echipar cu un procesor Intel® Core™ Duo şi controlează toate sistemele electrice şi electronice ale motocicletei.
Pentru a sublinia performanţele procesorului Dual Core, Intel Bike a fost echipat cu un "Dual Motor", mai exact cu două motoare Harley-Davidson care totalizează o cilindree de 192 ci (3146 cmc) şi furnizează 250 CP.
UMPC-ul nu înlocuieşte doar sistemul de management al motorului ci şi sistemele auxiliare precum comenzile electrice pentru lumini, butonul starterului sau indicatoarele de bord. Oglinzile retrovizoare sunt înlocuite de o cameră video iar contactul cu cheie de un tuch-pad capabil să recunoască amprenta posesorului.

Intel nu este prima companie care apelează la OCC pentru realizarea unor motociclete custom (sau dacă vreţi, a unor panouri publicitare pe roţi) printre clienţii familiei Teutul numărându-se şi Gilette, Cadillac sau LearJet. Totuşi "The Intel Bike" ar putea fi cu adevărat "cea mai tare motocicletă pe care am construit-o vreodată" aşa cum ar spune însuşi Paul Teutul sr.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide